Foto: LETA
Neskatoties uz iepriekš lemto par Saeimas smēķētavas likvidēšanu, parlaments ceturtdien, 11. janvārī, tomēr mainīja domas un pēc opozīcijas deputāta Ingmāra Līdakas (AS) lūguma lēma pīpētavu saglabāt.

Ceturtdien Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā. Tie tostarp paredz aizliegt smēķēt Saeimas un Ministru kabineta ēkās, bet šis liegums neattieksies uz telpām, kas speciāli ierādītas smēķēšanai.

Līdaka apelē pie koleģialitātes

Pērn martā, kad Saeima minētā likuma grozījumus skatīja otrajā lasījumā, deputāti lēma liegt smēķēt parlamenta namā, būtībā lemjot par Saeimas smēķētavas likvidāciju.

Tomēr uz trešo lasījumu Līdaka iesniedza grozījumus, paredzot atļaut Saeimā pīpēt, ja šai nodarbei ierīkota atsevišķa telpa.

Saeimas debatēs Līdaka vērsās pie deputātiem, paužot, ka šeit visi ir kolēģi, darba biedri, kas cenšas viens otru saprast.

"Cienījamie kolēģi, lai kāds būtu šī balsojuma rezultāts, neviens neiegūs politisko kapitālu, bet krietnam cilvēku pulciņam paliks rūgtums," sacīja deputāts un piebilda, ka šodien esot starptautiskā paldies diena.

Deputātiem domas dalās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!