Foto: Shutterstock

Ārlietu ministrija (ĀM) Krievijas graudu importa jautājumu rosina risināt Eiropas Savienības (ES) līmenī, liecina ministrijas sagatavotais atzinums.

"Delfi" jau vēstīja, ka Zemkopības ministrija (ZM) saskaņošanai nodevusi informatīvo ziņojumu "Par Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importu Latvijā", kurā uzsvērts, ka ir jāpārtrauc visas Eiropas Savienības (ES), tostarp Latvijas atkarība no Krievijas resursiem, proti, minerālmēslu, lopbarības, pārtikas un enerģijas tirdzniecības. Tiesa, konkrēta rīcība netiek atklāta, aizbildinoties, ka tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

Savu atzinumu par ZM ziņojumu sniegusi arī ĀM, kas informē par šī jautājuma saskaņošanu ar citām ar ES valstīm, piemēram, arī Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministri pauduši vienotu nostāju steidzami sākt diskusiju par Krievijas graudu importa ES aizliegumu. 

Ministrijā piebilst, ka lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis atzinīgi novērtēja Latvijas priekšlikumu un aicināja uz tālāku diskusiju šajā jautājumā.

Savukārt, apzinot atsevišķi Polijas nostāju šajā jautājumā, secināts, ka skaidru nostāju Polijas pārstāvji varēs paust vēlākā stadijā, kad Polijas jaunā valdība būs uzsākusi darbu pie detalizētiem jautājumiem.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!