Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Laikā, kad uz tikšanos ar valsts augstākajām amatpersonām Rīgā ieradās Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, pa sliedēm, neviena netraucēti, tiek pārvadāti no Krievijas ievestie graudi. Mums Latvijā allaž patīk uzsvērt valsts sniegtā atbalsta Ukrainai apmēru un pieminēt neatlaidību to turpināt, tomēr vietējie politiķi nereti parūpējas, lai šos paziņojumus pašķaidītu ar rūgtuma devu. Kā Krievijas graudu gadījumā.

Atļaušos apgalvot, ka Zelenska vizīte Rīgā ir 2024. gada svarīgākais notikums politikā. Salīdzinot ar ierastajām politiķu ārvalstu vizītēm, šai bija arī dziļi simboliska nozīme, jo Latviju apmeklēja politiķis, kura vadītā valsts varonīgi turas pretī agresoram un kā vairogs pasargā arī mūs. Bet tam ir arī sava cena, un visaugstāko ar ukraiņu karavīru un iedzīvotāju dzīvībām maksā Ukraina, kamēr no mums, pārējās pasaules, tiek prasīts tik vien kā nodrošināt Ukrainu ar munīciju un finansējumu, kā arī iedragāt Krievijas ekonomiku tā, lai tā nepieceltos.

Tikšanās laikā ar Zelenski Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apliecināja, ka "Latvija un tās iedzīvotāji turpinās sniegt palīdzību Ukrainai, tās aizstāvjiem un civiliedzīvotājiem līdz Ukrainas uzvarai". 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!