Foto: LETA

No 2025. gada 1. janvāra sāks darboties Latvijas Sabiedriskais medijs (LSM), kurā būs apvienoti Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio, ceturtdien, 18. janvārī, nolēma Saeima.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā.

Mediju apvienošana notiks divos posmos.

Šogad plānots apvienot finanšu vadību, juridisko nodrošinājumu, lietvedību, bet līdz 2026. gadam sagatavot apvienotā medija galīgās struktūras ieviešanu, iepriekš norādījusi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Patlaban jau notiek darbs pie abu mediju vienotas atalgojuma sistēmas, kas šobrīd LTV un Latvijas Radio ir atšķirīga, kā arī vēl būs jārisina jautājums par telpām, kurās atradīsies vienotais medijs.

Kā vienota medija ieguvumus SEPLP akcentējusi digitālā satura, tehnoloģisko un infrastruktūras attīstību, juridisko šķēršļu noņemšanu kopīgos projektos, ietaupījumu administratīvajā pārvaldībā, kā arī iespējas darbiniekiem uzlabot apstākļus lielā uzņēmumā.

Kopējais nepieciešamais finansējums abu mediju apvienošanai vienā uzņēmumā 2024. gadā ir ap 384 400 eiro.

Izmaiņas likumā arī paredz, ka pēc 2025. gada 1. janvāra Latvijas Radio un LTV galvenie redaktori turpinās darbu apvienotajā medijā līdz SEPLP ievēlēs LSM galveno redaktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!