Foto: DELFI
2023. gada nogalē noslēdzās jau ceturtā "Delfi" rīkotā jauno žurnālistu skola "#Storygram". Jaunieši apmeklēja lekcijas "Delfi" žurnālistu, redaktoru, dizaineru un multimediālo stāstu veidotāju vadībā un paralēli mācībām mentoru vadībā izveidoja paši savus pirmos žurnālistikas darbus.

"#Storygram" dalībnieki – skolēni no Rīgas, Ogres, Ropažiem, Daugavpils, Rēzeknes, Liepājas, Jelgavas, Aizkraukles un Jēkabpils – veidoja saturu gan "Delfi.lv", gan "Rus.delfi.lv" portālos. Ar tiem var iepazīties šeit:

"Man šī programma deva ieskatu žurnālistu dzīvē. Sākumā likās, ka tas ir viegli, bet zem visiem rakstiem slēpjas stundām pavadīts laiks, meklējot un analizējot informāciju. Visas lekcijas bija noderīgas un iedvesmojošas, jo žurnālisti dalījās ar savu pieredzi, kas lika izprast visu procesu no cita skatupunkta. Es iesaku šo izmēģināt visiem, kuri ir gatavi iesaistīties mediju sfērā un kuri vienkārši ir profesijas meklējumos un grib izmēģināt ko jaunu!" sacīja Justīne Freimane, Rīgas 64. vidusskolas skolniece.

Savukārt Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas pārstāvis Matīss Kaktiņš sacīja: "Interesanti šķita tas, kā tika sakombinētas teorētiskās nodarbības ar praktiskajām, katrai nodarbībai bija sava tēma, un žurnālisti dalījās arī savā pieredzē, atklājot nozares plusus un mīnusus. Lielākā projekta vērtība bija iespēja iejusties žurnālista profesijā un sagatavot rakstu "Delfi", kā arī varējām attīstīt komandas darba prasmes. Noteikti ieteiktu pieteikties šim projektam pat tad, ja nesaisti savu nākotni ar šo profesiju, jo tiks iegūta pieredze, sadarbojoties ar aktīviem un komunikabliem jauniešiem."

Programmā "Delfi" aicināja pieteikties 9.–12. klašu audzēkņus, kuri savu nākotni plāno saistīt ar medijiem, kā arī ikvienu, kurš vēlas ielūkoties žurnālistikas ikdienā un pilnveidot savas medijpratības prasmes.

Turpinot īstenot vīziju par ieinteresētu sabiedrību, "Delfi" jauno žurnālistu skolu skolēniem rīkoja kopā ar Baltijas Mediju izcilības centru. Atbalstu programmas īstenošanai sniedza Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!