Foto: Pubicitātes foto

Šobrīd vissvarīgāk ir apzināt nepieciešamos resursus krīzes situācijām, otrdien, 6. februārī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) valdes loceklis Modris Ciems.

Viņš uzsvēra, ka neatliekamā palīdzība traumatoloģijā ir prioritāte gan miera laikā, gan krīzes situācijā, tomēr dažādās krīzes situācijās vai militāra apdraudējuma gadījumā izšķirošanas var būt resursu rezerves, tostarp personāls, telpas un iekārtas, kā arī finanses.

Otrdienas komisijas sēde bija veltīta situācijas traumatoloģijā apzināšanai. Tajā Ciems arī akcentēja galvenos riskus adekvātas traumatoloģiskās palīdzības sniegšanai. Kā pirmo viņš izcēla nevienmērīgu neatliekamās traumatoloģiskās palīdzības pieejamību valstī. Tāpat neesot definēti pacientu klīniskie ceļi, Nacionālā veselības dienesta (NVD) aprēķināto traumatoloģisko pakalpojumu tarifi neatbilstot tirgus cenai, trūkst ārstniecības personāla un resursu rezervju. Kā piemēru viņš nosauca arī to, ka slimnīcās "vecie aparāti norakstīti, bet nav aizvietoti ar jauniem".

Labais un kreisais krasts


Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka skaidroja, ka galvenās VM prioritātes ir rūpēties par pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un efektivitāti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!