Foto: Shutterstock

Sāpes locītavās un apgrūtināta staigāšana – ar tādām sekām pēc Covid-19 pārslimošanas saskārusies 32 gadus vecā Anna (vārds mainīts). Ar Covid-19 viņa šogad saslimusi pirmo reizi. Sieviete visu laiku ir apzinīgi vakcinējusies – saņēmusi jau kopā piecas potes. Diagnoze – reaktīvais artrīts – nav nemaz retums pēc vīrusu infekciju izslimošanas, tomēr daudzi pacienti sāpes locītavās reti sasaista ar neseno vīrusu un pie ārstiem nevēršas, norāda ģimenes ārsti.

"Tas bija laiks, kad uz ielām bija sniega šļura. Pēc pastaigas secināju, ka, atnākot mājās, man sāp gūžas tādā vietā, kur nekad nav sāpējis, – kur kāja piestiprinās iegurnim," paskaidro Anna. Sākumā par to nav stipri iespringusi, tomēr, pēc dažām dienām, atgriežoties mājās pēc kārtējās pastaigas, sapratusi, ka sāp tik ļoti, ka nevar normāli paiet. "Jo vairāk es eju, jo vairāk man sāp, pat ja neeju īpaši daudz," sajūtas atklāj Anna.

Nākamajā dienā Anna piezvanījusi ģimenes ārstam, kurš, uzklausot sūdzības, konstatējis, ka tas varētu būt reaktīvais artrīts – izplatītas sekas pēc vīrusu infekcijām. Ārsts Annai ieteicis nedēļu padzert pretsāpju līdzekļus dubultā devā, tad vēl nedēļu – parastā devā. Visu šo laiku samazināt staigāšanas apjomu – ārsts ieteicis šo nepārkāpt, jo, "ja tur ir kāds artrīts," tad jāļauj sadzīt, nevis jāmoka vairāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!