Foto: Kadri no video/Publicitātes foto

12 cilvēku komanda. Tik liela ir eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas (LKS) vietējo palīgu saimniecība. Ždanokas vietējo palīgu skaits izceļas uz pārējo Latvijas pārstāvju Eiropas Parlamentā (EP) fona. Nevienam citam nav vairāk par sešiem palīgiem. Kāda ir Ždanokas, kura vismaz kopš 2004. gada atskaitījās Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem par savām aktivitātēm un lūdza naudu pasākumu rīkošanai, palīgu komanda?

Aizdomas par Ždanokas lojalitāti Krievijai nu guvušas starptautiskas aprises. Tas notika pēc tam, kad žurnālistu rīcībā nonāca dokumenti, kas rāda Ždanokas saistību ar Krievijas Federālo drošības dienestu. Gan Ždanoka, gan viņas komanda žurnālistu atklāto noliedz. Pat vairāk – mēģināja to pārvērst jokā. 5. janvārī Ždanoka sasauca preses konferenci, kuru noslēdza, uzvelkot saulesbrilles un hūti, imitējot spiegu tēlu.

Ždanoka uz portāla "Delfi" jautājumiem par to, kā viņa izraudzījās savus palīgus, kāds ir viņu atalgojums un darba pienākumi, neatbild. Līdz ar to arī neatklāj informāciju par saviem publiski nezināmajiem līdzgaitniekiem. "Visiem ir darba apraksts darba līgumā," viņa pauž un bilst, ka tā ir "cilvēku personīgā informācija".

Viktors Jolkins

Jolkins ir viens no mazāk zināmajiem LKS aktīvistiem. Viņš ir beidzis Maskavas Valsts universitātes aspirantūru sociālās psiholoģijas specialitātē.

Vienīgais, ko Ždanoka par savu palīgu teic, ir – viņš Ždanokas komandā ir jau kopš 2004. gada.

Jekaterina Mitrofanova (Gavrilova)

Mitrofanova uz pārējo Ždanokas palīgu fona ir gados jaunākā. Viņai šogad aprit 27 gadi. 2017. gadā viņa absolvēja Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu.
Kā liecina viņas pašas rakstītais sociālajā medijā "LinkedIn", kā Ždanokas deputāte viņa ir atbildīga par "videomateriālu producēšanu, montāžu, grimu studijā un filmēšanu". Viņa pati par sevi arī norādījusi, ka ir pieredzējusi "interviju rediģēšanā un tiešraižu montāžā".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!