Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija netic, ka Izraēlas pašreizējā stratēģija pret teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā novedīs pie "pilnīgas uzvaras", pirmdien, 13. maijā, pauda valsts sekretāra vietnieks Kurts Kembels.

Uzstājoties NATO jaunatnes samitā, Kembels skaidroja, ka Vašingtona "ir saskārusies ar grūtībām, kas ir uzvaras teorija" Gazas joslā.

"Dažreiz, kad mēs cieši klausāmies Izraēlas līderos, viņi lielākoties pauž ideju par kaut kādu plašu uzvaru kaujas laukā, pilnīgu uzvaru," sprieda ASV pārstāvis. Viņš secinājis: "Es nedomāju, ka mēs uzskatām, ka tas ir ticami vai iespējami."

Izteikums par to, ka Izraēla varētu nebūt spējīga sasniegt pilnīgu uzvaru pār "Hamās", ko tā solījusi Gazas joslā, esot līdz šim lielākā kritika no Baidena administrācijas pārstāvja, norāda medijs "Politico". Pirms tam Vašingtonas pārstāvji izteikušies, ka Izraēla nespēj sakaut "Hamās" izplatīto ideoloģiju.

Izraēla ir apņēmusies turpināt savu militāro operāciju Gazas teritorijā, līdz tai izdosies gūt "pilnīgu uzvaru" par "Hamās", iepriekš apgalvojis premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Daudzas valstis grib redzēt "politisku risinājumu, kurā respektētas ir arī palestīniešu tiesības", norādījis Kembels. Viņš uzskata: "Es nedomāju, ka tas jebkad ir bijis grūtāk kā tagad, bet es joprojām uzskatu, ka apņemšanās pastāv."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!