Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas nemiernieki sestdien ieņēmuši svarīgu rajonu ziemeļu pilsētā Alepo, kur sīvas režīma spēku un nemiernieku kaujas notiek jau kopš jūlija, vēsta ārvalstu mediji.

Šī rajona ieņemšana nemierniekiem ir stratēģiski svarīga, jo tajā vijas galvenais ceļš starp pilsētu un starptautisko lidostu. Nemiernieku karotāji ir ieņēmuši Šeiha Saida rajonu, kas bija pēdējais zemes ceļš starp Nairabas lidostu un pilsētu.

Atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, izskan ziņas, ka nemiernieku karotāji ieguvuši pilnīgu kontroli pār Šeiha Saida rajonu Alepo dienvidos, kad atkāpušies kauju nogurdinātie karavīri. Aizbēguši arī iedz'viotāji un kontroli guvuši nemiernieki.

Sīrijas konflikts ilgst kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar ANO datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO aplēsēm, konfliktā bojā gājuši ir vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijas Sīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna. Pēc sava piedāvātā miera plāna izgāšanās, kurš paredzēja vardarbības pārtraukšanu un sarunu sākšanu starp opozīciju un valdību, savu amatu pameta  ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumos Kofi Annans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!