Foto: AFP/Scanpix

Portugāles varas iestādes pēdējo dienu laikā ir konfiscējušas 79 tonnas liellopa gaļas produkcijas, kas satur zirga gaļu, un sākušas kriminālprocesu pret piecām vietējām kompānijām.

Portugāles Pārtikas drošības dienests paziņoja, ka gaļas produkcija konfiscēta uzņēmumos, kas pārstrādā, iepako un izplata gaļu lielākajiem mazumtirgotājiem.

Dienests norādīja, ka no veikaliem konfiscēti vēl 19 tūkstoši produkcijas vienību, tostarp lazanjas, hamburgeru un frikadeļu iepakojumi, kad tajās tika atklāta zirga gaļa.

Eiropā jau vairākas nedēļas vēršas platumā skandāls par zirga gaļas pārdošanu saldētajos produktos, uz kuru etiķetēm rakstīts, ka tie satur liellopa gaļu.

Zirga gaļa, kas uzdota par liellopa gaļu, var būt pārdota lielā daļā Eiropas Savienības valstu, un Latvijas Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) ir aizdomas, ka arī Latvijā varētu būt notikusi krāpšanās ar zirga gaļu, lai gan pārbaudes vēl turpinās. Šis skandāls ir radījis jautājumus par pārtikas piegādes ķēžu sarežģītību Eiropas Savienībā, un daļa lielveikalu izņēmuši no tirdzniecības saldētos liellopa gaļas ēdienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!