Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas protesta kustība izvirzījusi jaunu prasību - visas milicijas īpašo uzdevumu vienības "Berkut" un Iekšlietu ministrijas īpašā karaspēka vienības ir jāizved ārpus Kijevas robežām, trešdien pavēstīja nacionālistu partijas "Svoboda" ("Brīvība") līderis Oļegs Tjagniboks.

Spēkā joprojām ir arī citas protestētāju prasības - politieslodzīto atbrīvošana, kuru pēc pagājušās nakts demonstrantu un drošības struktūru sadursmēm varētu būt pat trīs reizes vairāk, vainīgo par spēka pielietošanu pret demonstrantiem sodīšana un valdības demisija, sacīja Tjagniboks.

Viņš arī piebilda, ka apaļā galda sarunās uzstās uz vēlēšanu likuma grozījumiem, kā arī jaunām parlamenta un prezidenta vēlēšanām.

Naktī uz trešdienu aptuveni 400 iekšējā karaspēka karavīru un milicijas īpašo uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieku atbrīvoja no barikādēm un telšu pilsētiņām Kijevas valdības kvartāla ielas.

Drošības dienestiem mēģinot likvidēt opozicionāru posteni Luterāņu un Bankas ielas krustojumā, izraisījās sadursmes.

"Berkut" kaujinieki trešdien no rīta mēģināja triecienā iebrukt protestētāju ieņemtajā Kijevas domes ēkā, tomēr, sastopot aktīvu protestētāju pretdarbību, bija spiesti atkāpties.

Kijevas Neatkarības laukumā - opozīcijas protestu kustības epicentrā - un pie Kijevas domes ēkas trešdien jau sapulcējušies 30 000 protestētāju. Demonstrantu skaits turpina pieaugt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!