Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Aizkarpatu apgabalā, kur sestdien notika vairākas apšaudes ar nacionālistu organizācijas "Labējais sektors" biedru piedalīšanos, notiek pazudušo kaujinieku meklēšana, vēsta aģentūra UNIAN.

Pēc sestdien notikušā incidenta drošības spēki ir ielenkuši vairākus "Labējā sektora" kaujiniekus pie Mukačeves. Savukārt divi kaujinieki pirmdien pamanīti 15 kilometrus no pilsētas, kad ciema veikalā gribējuši nopirkt pārtiku.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka vīriešiem izdevies aizbēgt uz mežu, izmantojot par ķīlnieku sešus gadus vecu bērnu, kuru pēc neilga laika neskartu atbrīvojuši.

Aizbēgušos kaujiniekus vajā specvienība un iesaistīti arī helikopteri, norāda UNIAN.

Tiek ziņots, ka sestdienas konflikts noticis starp "Labējā sektora" kaujiniekiem un deputāta Mihaila Lanjo cilvēkiem. Kā apgalvoja "Labējais sektors", Lanjo pats uzaicinājis grupējuma biedrus uz sarunām, jo organizācija traucējusi kontrabandas plūsmai.

Mukačeves konflikta kontekstā Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks pirmdien izdevis rīkojumu atbrīvot visus Aizkarpatu apgabala Muitas darbiniekus – no priekšnieka līdz ierindas strādniekam.

Uz apgabalu nosūtīti muitnieki no citiem reģioniem. Tāpat Jaceņuks norīkojis Iekšlietu ministriju sākt izmeklēšanu par kontrabandu un pārkāpumiem Aizkarpatu muitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!