Foto: RIA Novosti/Scanpix

Saūda Arābijas policija par iziešanu ārpus mājas bez seju un ķermeni nosedzoša apģērba arestējusi kādu sievieti un daudzi interneta lietotāji pieprasījuši viņai izpildīt nāvessodu, vēsta izdevums "The Guardian".

Malaka al Šehira pirms mēneša tviterī bija ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzama tērpusies krāsainā kleitā, mētelī un atsegtu seju. Līdz ar foto ievietošanu viņa paziņoja, ka turpmāk ārpus mājas dosies netērpusies tradicionālajā tērpā – abaijā.

Fotogrāfija izsauca sašutuma vētru un daudzi pieprasīja sievieti sodīt ar nāvi dumpinieciskuma dēļ. Kāds no interneta lietotājiem par al Šehiru uzrakstījis sūdzību reliģiskajai policijai, kas viņu arestējusi.
Policijas pārstāvji pastāstījuši, ka sieviete nogādāta cietumā un tiek apsūdzēta arī "par aizliegtu tematu apspriešanu ar vīriešiem, kuri nav radinieki".

Saūda Arābijā likumi par to, kā sievietei jāizskatās, dodoties uz publiskām vietām, ir strikti un abaijas valkāšana ir obligāta.

Tūkstošiem Saūda Arābijas iedzīvotāju septembrī parakstīja petīciju, kurā pieprasīja valdību atcelt tā saukto aizbildņu sistēmu, kas liedz sievietēm risināt viņām nozīmīgus jautājumus bez vīriešu dzimtes tuvinieka atļaujas.

Tāpat iepriekš sievietēm bija arī aizliegts vadīt automašīnas, taču šo likumu novembrī atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!