Foto: AFP/Scanpix

Vadošā britu eiroskeptiķa Naidžela Farāža jaundibinātā "Brexit" partija pirms iespējamajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izvirzījusies vadībā, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, ko nedēļas sākumā veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", jaunā partija, kas savu kampaņu pirms iespējamajām EP vēlēšanām oficiāli uzsāka piektdien, opozīcijā esošos leiboristus apsteidz par pieciem procentpunktiem.

Atbalstu "Brexit" partijai pauduši 27% respondentu. Farāža partijai ar 22% atbalstu seko leiboristi, bet trešajā vietā ar 15% atbalstu ierindojusies premjerministres Terēzas Mejas vadītā Konservatīvā partija.

Vēl pagājušajā nedēļā saskaņā ar iepriekšējo "YouGov" aptauju "Brexit" partija atpalika no abām lielākajām tradicionālajām partijām.

Taču pēc tās kampaņas uzsākšanas, atbalsts Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) bijušā līdera dibinātajai partijai pieaudzis par 12 procentpunktiem.

Breksita partija cenšas uzrunāt eiroskeptiķus, kas vīlušies torijos, jo Meja nespēja nodrošināt Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības 29. martā, kā tas sākotnēji bija paredzēts.

Tomēr visstraujāk nedēļas laikā kritusies UKIP popularitāte.

To aptaujāto skaits, kas būtu gatavi balsot par UKIP, sarucis no 14 līdz septiņiem procentiem.

Veicot aptauju, "YouGov" pirmdien un otrdien intervējusi 1855 pilngadīgus respondentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!