Foto: DELFI
Viens no redzamākajiem ielu mākslas piemēriem pilsētās parasti ir apgleznotas ēku kailās gala sienas, taču par grafiti izstādi var pārvērst arī patiltes.

Esam jau rakstījuši par sienu gleznojumiem Kijevā un Gdaņskā, bet tagad publicējam foto ar ielu mākslu zem tilta Varšavā.

Netālu no Varšavas lielākā Lazenku parka atrodas Lazenkovska tilts, kura dzelzsbetona balsti noklāti iespaidīgiem grafiti. Pavisam netālu atrodas futbola kluba "Legia Warsaw" stadions un daļa darbu veltīta šai komandai.

Savukārt tematiski organizētākas zemtilta mākslas galerijas piemērs redzams pie Varšavas Gdaņskas dzelzceļa stacijas. Te viadukta balsti ir daļa no izstādes "Laipni lūdzam mājās", kas veidota ar "Klamra" fonda, pilsētas un Polijas ebreju vēstures muzeja atbalstu. Tā veltīta cilvēkiem, kuri Polijas komunistu valdības 1968. gada antisemītisma kampaņas dēļ bija spiesti Poliju pamest.

Savukārt ielas otrā pusē ar "Klamra", pilsētas un Ukrainas vēstniecības iesaisti izveidota "Ukrainas galerija" par godu Ukrainas 27. neatkarības gadadienai 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!