Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless pirmdien parlamentā paudis viedokli, ka Krievijai karā pret Ukrainu vēl nav izdevies sasniegt nevienu no saviem stratēģiskajiem mērķiem.

Krievija turpina ievērojamos apmēros zaudēt kara tehniku un karavīrus, un šiem zaudējumiem būs ilgstoša ietekme uz Maskavas kaujas spējām nākotnē, uzskata Volless.

"Pagaidām tiek lēsts, ka dzīvību zaudējuši vairāk nekā 25 000 Krievijas karavīru," Lielbritānijas Pārstāvju palātas deputātiem norādīja Volless, piebilstot, ka ja saskaita kopā nogalinātos, ievainotos, sagūstītos un desmitus tūkstošus dezertieru, par kuriem tagad tiek ziņots, Krievijas zaudējumi pārsniedz 80 000.

Ministrs arī kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ka viņš padarījis energoresursus par ieročiem, un aicināja Lielbritānijas parlamenta locekļus informēt savus vēlētājus par šo situāciju.

Volless norādīja, ka daļu no problēmām, ar ko saskaras Lielbritānijas iedzīvotāji, ir radījis Krievijas režīms, kas vēlas kaitēt britiem un pārbaudīt, vai viņi upurēs savas vērtības energoresursu dēļ.

Ministrs arī aicināja Eiropu būt vienotai ziemas laikā.

"Ja mēs neturēsimies kopā, mēs tagad ar to netiksim galā, šie draudi nepazudīs paši no sevis. Mums nevajadzētu aizmirst, ka diemžēl tā tas ir, taču tā ir iespēja dažādot mūsu piegādes, un ilgtermiņā tas nāks par labu visiem," sacīja Volless.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!