Foto: Imago/Scanpix/LETA

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka paziņojusi, ka Berlīne neliks šķēršļus tanku "Leopard 2" piegādēm no Polijas uz Ukrainu, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Intervijā Francijas telekanālam LCI ministrei jautāts, kas notiks, ja Varšava šos Vācijas ražojuma tankus nosūtīs Ukrainai bez Berlīnes piekrišanas, ziņo aģentūra "Reuters".

"Šobrīd šis jautājums netiek uzdots, bet, ja mums jautātu, mēs neliktu šķēršļus," viņas teiktā tulkojumu citē "Reuters".

Piektdien Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā Ukrainas sabiedrotie nespēja vienoties par kopīgu tanku "Leopard 2" nodošanu Ukrainai, kas Kijivai nepieciešami cīņai pret Krievijas iebrucējiem.

Kā vēsta avoti, par galveno šķērsli esot kļuvusi Vācijas kanclera Olafa Šolca piesardzīgā nostāja, skaidro BBC. Daži avoti pieļāva, ka Šolcs būs gatavs dot Ukrainai "Leopard 2", ja ASV nosūtīs arī savus tankus "Abrams".

Polija un Somija ir paudusi gatavību piegādāt Ukrainai savus tankus "Leopard 2", taču tam ir nepieciešama Berlīnes atļauja. Helsinki to darīšot tad, ja tas notiks kopīga Eiropas projekta ietvaros. Savukārt Varšava, kas sākotnēji arī runāja par tanku nodošanu starptautiskas koalīcijas ietvaros, vēlāk pieļāva, ka varētu "Leopard 2" rotu Ukrainai nodot arī bez Berlīnes akcepta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!