Foto: EPA/Scanpix/LETA

Otrdien, 5. decembrī, tūkstošiem cilvēku apmeklēja 22 gadus vecās studentes Giūlijas Čečetinas bēres, kuras slepkavība novembrī satricināja Itālijas sabiedrību, izraisot pārdomas par valsts līdzšinējām spējām novērst vardarbību pret sievietēm, ziņo raidsabiedrība BBC.

Čečetinu nogalinājis viņas bijušais partneris dažas dienas pirms sieviete absolvējusi universitāti.
Bēres norisinājušās Itālijas pilsētā Padujā un tās tiešraidē tika pārraidītas valsts televīzijā. Bēru laikā jaunās sievietes tēvs paudis cerību, ka viņa meitas nāve kļūs par pagrieziena punktu Itālijas centienos pārtraukt slepkavības un vardarbību pret sievietēm.

Bēru norises vietā tūkstošiem klātesošo sērotāju zvanījuši zvanus un vicinājuši atslēgas kā daļu no kampaņas, kuras mērķis ir “celt troksni” pret vardarbību, kas balstīta uz dzimumu. Starp 10 000 sērotāju bijis arī Itālijas tieslietu ministrs. Daudzi no klātesošajiem arī uzvilkuši aproces, kas simbolizē kampaņas mērķi – apturēt femicīdu jeb sieviešu nogalināšanu.

Gribēja pārtraukt attiecības

Kā norāda aģentūra AP, 22 gadus vecās sievietes ķermenis ar vairākām durtām brūcēm atrasts 18. novembrī ietīts plastmasas iepakojumā un pamests grāvī provincē uz ziemeļiem no Venēcijas netālu no Barcis ezera.

Mediji norāda, ka sievietes slepkava bijis viņas bijušais partneris – 21 gadu vecais Filipo Tureta. Vīrietis novembra beigās, īsi pēc tam, kad policija atrada sievietes ķermeni un izsludināja starptautisku aresta orderi, arestēts Vācijā, pēc tam, kad viņš meties bēgt. Itālijas mediji ziņoja, ka policijas kameras slepkavu izsekojušas braucam caur Itālijas ziemeļu kalnainajiem ceļiem, iebraucot Austrijā un pēc tam Vācijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!