Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, Krievijas karaspēks visā aizsardzības līnijā ap Avdijivku faktiski visu diennakti turpina uzbrukumus, paziņojis Avdijivkas pilsētas kara administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs, svētdien ziņo aģentūra UNIAN.

"Ienaidnieks neatkāpjas no mēģinājumiem un no vēlēšanās ielenkt pilsētu un ne tikai. Visā aizsardzības līnijā ap pilsētu ienaidnieks faktiski visu diennakti īsteno uzbrukumus. Un tas viss artilērijas, mīnmetēju apšaudes "pavadījumā", tāpat tiek šauts no tankiem, un, protams, tiek likta lietā aviācija," izteicies Barabašs.

Pēc viņa teiktā, šobrīd nedaudz mazinājušies aviācijas bumbu triecieni – tie diennaktī ir vidēji seši līdz astoņi. Iepriekš šādu triecienu bijis krietni vairāk. Šobrīd diennaktī vidēji Avdijivkas virzienā tiek īstenotas 30-40 masīvas apšaudes.

"Protams, ka pa pozīcijām tur ir vairāk, taču, par neskatoties uz šādiem laikapstākļiem, ienaidnieks ļoti aktīvi cenšas uzbrukt mūsu pozīcijām," viņš papildinājis.

Tāpat viņš piebildis, ka 10. decembra rītā Avdijivkas pilsētā bija palikuši 1253 cilvēki – šobrīd iedzīvotāji ļoti aktīvi cenšoties pamest pilsētu, jo pastiprinoties evakuācijas ceļa apšaudes.

Jau rakstīts, ka Ukrainas Nacionālās gvardes rezerves majors un kara veterāns Aleksejs Hetmans izteicies, ka Krievijas karaspēka zaudējumi Avdijivkas virzienā ir par 25% lielāki, nekā tie bija uzbrukumā Bahmutai, vēsta UNIAN.

Viņš teicis, ka šobrīd Avdijivkas apkaimē koncentrēti ne mazāk kā 40 000 Krievijas karavīru, kas ir vairāk, nekā Ukrainas garnizons.

"Avdijivkā vienkārši īsteno "gaļas triecienus", bet tādu instruktoru, kā bija "Vagner" grupējumā, tur nav. Tāpat viņi cieš lielus zaudējumus. Vidējie zaudējumi diennaktī uzbrukumos Bahmutai bija 776 Krievijas karavīri, tagad (Avdijivkas virzienā) – 931. Tas ir par 25% vairāk, bet panākumus viņi pagaidām negūst. Pat ja tas izdosies, tad būtisku, principiālu izmaiņu frontes līnijā nebūs," eksperta teikto citē UNIAN.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!