Foto: AFP/Scanpix/LETA
2023. gadā turpinājās Krievijas asiņainais iebrukums Ukrainā un ar to saistītās tēmas jau otro gadu bija starp lasītākajiem ārzemju ziņu tematiem. Ukrainas ilgi gaidītais pretuzbrukum, kas diemžēl nenesa cerētos panākumus, Jevgēnija Prigožina dumpis, kura negaidītās beigas lasītājus satrauca vairāk, nekā tā sākums, un brīvprātīgo reidi Krievijā. Tās ir tikai dažas no aizejošā gada lasītākajām ārzemju ziņu tēmām portālā "Delfi".

Ukrainas pretuzbrukums ir sācies, secina ISW (plkst.22:51)

Foto: AP/Scanpix/LETA


Ilgi gaidītais Ukrainas pretuzbrukums okupantiem no Krievijas ir sācies, secina ASV bāzētā domnīca "Institute For The Study Of War" (ISW). Tikmēr CNN avoti ziņo, ka ukraiņi sastapuši sīvu pretestību, ir zaudējumi.

Lasīt vairāk

Video: Maskava naktī piedzīvojusi dronu uzbrukumu

Foto: kadri no video


Naktī uz svētdienu Maskavas centrs piedzīvojis dronu uzbrukumu – divi bezpilota lidaparāti bojājuši biroja ēkas biznesa rajonā "Moscow-City", bet vēl viens, kā apgalvo Krievijas iestādes, notriekts Piemaskavā, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Lasīt vairāk

Belgorodas apgabalā ielauzušies diversanti, sola atbrīvot Krieviju

Foto: kadri no video


Krievijas Belgorodas apgabala Graivoronskas rajonā, kas atrodas pie Ukrainas robežas, pirmdien ielauzušās diversantu grupas no Ukrainas, atsaucoties uz apgabala gubernatora Vjačslava Gladkova paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Punktu pielika tanks: kā ukraiņi izsvēpē okupantus no drūmas patiltes

Foto: kadri no video


Ukrainas armijas kņaza Konstantīna Ostrožka vārdā nosauktās 30. atsevišķās mehanizētās brigādes triecienvienība publiskojusi video, kurā redzama operācija okupantu padzīšanai no patiltē ierīkotām pozīcijām.

Lasīt vairāk

Starptautiskā Krimināltiesa izdevusi Putina aresta orderi (plkst.18.17)

Foto: Reuters/Scanpix/LETA


Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.

Lasīt vairāk

'Vagner' spēki atgriežas bāzēs, paziņo Prigožins

Foto: AFP/Scanpix/LETA


"Vagner" grupējuma vadītājs Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka viņa pārvaldītās vienības atgriežoties bāzēs, raksta "Sky News".

Lasīt vairāk

Pēc sprādzieniem iegruvis Krimas tilta laidums

Foto: Reuters/Scanpix/LETA


Naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

Lasīt vairāk

Krievija cietusi lielākos diennakts tanku zaudējumus pusotra mēneša laikā

Foto: Reuters/Scanpix/LETA


Sestdien, 29. jūlijā, Krievijas armija Ukrainā zaudējusi 14 tankus, kas ir lielākais diennakts šī tipa kaujas tehnikas zaudējums kopš 10. jūnija, atsaucoties uz Ukrainas armijas Ģenerālštāba paziņojumu, vēsta portāls "Liga".

Lasīt vairāk

Vēsturē nebijis notikums: Ukrainā zaudēts pirmais 'Challenger 2' tanks


Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šapss intervijā raidsabiedrībai "Sky News" apstiprinājis, ka karā Ukrainā iznīcināts viens no "Challenger 2" tankiem, kurus Kijivai piegādājusi Londona.

Lasīt vairāk

RDK reidā Belgorodā sagrābti gūstekņi; Kremlis nezinot, kā reaģēt

Foto: kadri no video


Ukrainas pusē karojošas krievu brīvprātīgo vienības nedēļas nogalē veikušas jaunu reidu Krievijas Belgorodas apgabalā, turklāt karotāju rokās nonākuši gūstekņi – Krievijas spēku karavīri. Tikmēr Kremlis nezina, kā reaģēt uz notikumiem savos pierobežas apgabalos, secina analītiķi.

Lasīt vairāk

'Sapratu, ka nāve tuvojas': kaujā pie Avdijivkas izglābies kinorežisors Oļegs Sencovs

Foto: Privātais arhīvs


Smagajās kaujās, kas pēdējās nedēļās notiek pie Ukrainas pilsētas Avdijivkas, piedalās arī kinorežisors un bijušais politieslodzītais Oļegs Sencovs, kurš guvis ievainojumu, tomēr izglābies no nāves.

Lasīt vairāk

Krievijas iznīcinātājs Su-27 virs Melnās jūras sadūries ar ASV bezpilota lidaparātu (plkst. 19.58)

Foto: AFP/Scanpix/LETA


Krievijas reaktīvais iznīcinātājs Su-27 otrdien virs Melnās jūras sadūries ar ASV bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper", paziņoja ASV militārā pavēlniecība Eiropā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!