Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa iespējamā atgriešanās Baltajā namā būtu "drauds" Eiropai, brīdināja Eiropas Centrālās bankas prezidente Kristīne Lagarda, kuru citē "Politico".

"Ja mums jāmācās no vēstures, proti, no tā, kā viņš vadīja pirmos četrus sava mandāta gadus, tas [Trampa kļūšana par prezidentu otrreiz] nepārprotami ir drauds," ceturtdien intervijā televīzijas kanālam "France 2" sacīja Lagarda.

"Paskatieties uz tirdzniecības tarifiem, paskatieties uz apņemšanos attiecībā uz NATO, paskatieties uz cīņu pret klimata pārmaiņām," viņa piebilda. "Šajās trīs jomās pagātnē Amerikas intereses nav bijušas saskaņotas ar Eiropas interesēm."

Taču Lagarda piebilda, ka viņa nedomā, ka Trampa atkārtota ievēlēšana atstātu Eiropu vienu pašu Ukrainas atbalstīšanā, jo "ir vairāki ASV Kongresa locekļi, kuri ir dziļi naidīgi pret zvērīgo karu, ko Krievija ir uzsākusi pret Ukrainu un kuri turpinās finansēt un atbalstīt Ukrainu."

Aptaujas liecina, ka Trampam ir labas izredzes atgriezties Baltajā namā – viņš tajās šobrīd apsteidz pašreizējo ASV prezidentu Džo Baidenu gan valsts mērogā, gan arī vairākos štatos, kuros parasti izšķiras vēlēšanu rezultāts.

Nākamnedēļ Aivoas štatā sāksies Republikāniskās partijas priekšvēlēšanas jeb process, ar kura palīdzību tiks noskaidrots šī politiskā spēka kandidāts gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. Plašāk par to varat lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!