Noziedzīga nolaidība
Vladimirs Putins
paziņojis
, ka svētdienas traģiskais ugunsgrēks Kamerovas tirdzniecības un izklaides centrā ir noziedzīga nolaidība. "Tas, kas šeit notiek, taču nav karadarbība, nav negaidīta gāzes noplūde šahtā. Cilvēki atnāca atpūsties, bērni. Mēs runājam par demogrāfiju un zaudējam tik daudz cilvēku. Kā dēļ? Noziedzīgas nolaidības, izšķērdēšanas dēļ," pēc ziedu nolikšanas ceremonijas teica Krievijas prezidents.


Traģēdija gan neatmiekšķē citu valstu vadītāju jūtas pret Krieviju. Solidarizējoties ar Lielbritāniju, Islandes politiķi
boikotēs
Krievijā gaidāmo FIFA Pasaules kausu futbolā, reaģējot uz bijušā Krievijas spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas slepkavības mēģinājumu Anglijā.


Lai gan pēdējā laikā visi pasaules notikumi šķietami griežas vien par un ap Krieviju, nedaudz nostāk paliek virkne citu svarīgu notikumu.
Šeit
atradīsi lielisku apkopojumu par mazāk pamanāmiem pavērsieniem, piemēram, Japānas vēlmei ar nāvi sodīt apokalipses kulta līderus, kā arī Spānijas interesi par Gibraltāru.
Reformu progress
Latvija pērn kopumā panākusi lielāku progresu reformu ieviešanā nekā 2016. gadā, secināts Eiropas Komisijas
ziņojumā
. Mūsu vadošās amatpersonas
steidza ziņojumu kritizēt
, norādot, ka dati ir nepareizi interpretēti. Ziņojumā secināts, ka Latvijā vēl joprojām pastāv ļoti nopietnas problēmas ar veselības pakalpojumu pieejamību, kā arī ēnu ekonomiku.


Ar problēmām saskaras arī VDK pētnieki. Datu bāze "Delta" anonimizēta tiktāl, ka to ir praktiski
neiespējami izmantot pētniecībā
. Datu bāzē esošajiem materiāliem aizklāti ne tikai personu vārdi un uzvārdi, bet arī, piemēram, VDK darbinieku amatu nosaukumi un struktūrvienības.


VDK zinātniskās izpētes komisija arīdzan
aicināja
atbildīgo Saeimas komisiju apturēt "čekas maisu" publiskošanas likuma virzību.
Arī tu, Dārziņ
Gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā Dānijā Latvijas izlasei
nepalīdzēs
arī uzbrucējs Lauris Dārziņš. Pavasarī viņš guva ceļgala savainojumu un vēl nav atguvies no operācijas. Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols atzīst – zaudējums ir smags, bet vienlaikus tas nozīmē iespēju kādam citam talantam. Jau zināms, ka izlasei nepalīdzēs arī Kaspars Daugaviņš.


Izlasē ar nepacietību gaidīsim mūsu NHL censoni Zemgu Girgensonu, kurš nule
guvis
savu 100. rezultativitātes punktu līgā. 345 spēlēs NHL Girgensons guvis 44 vārtus un izdarījis 56 rezultatīvas piespēles.


Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" dzīvojas turnīra tabulas lejasdaļā. Gluži pretējās pozīcijās ir NHL debitante Lasvegasas "Golden Knights". Šī komanda jau
nodrošinājusi
sev dalību izslēgšanas spēlēs un ir pirmā līgas debitante pēc 38 gadu pārtraukuma, kas cīnīsies par Stenlija kausu. Daudz lielāka pieredze uz lielā sporta skatuves ir futbola klubiem "Real Madrid" un "Juventus", tāpēc līdzjutēji dažu minūšu laikā
izpirkuši
visas ieejas biļetes uz UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēki, kurā abas komandas tiksies.
Vēl portālā Delfi:
Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā
plāno
iecelt bijušo "Microsoft Latvia" vadītāju Ēriku Eglīti. Patlaban viņš strādā Būvniecības valsts kontroles birojā.


"Amber Beverage Group" plāni par 104,5 miljoniem eiro samazināt pamatkapitālu neietekmēs nevienu no uzņēmuma darbiniekiem Krievijā, Lielbritānijā, Meksikā un Baltijas valstīs, nedz arī investīciju plānus galvenajiem Latvijas uzņēmumiem un zīmoliem,
klāsta
uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.


Atzīmējot Starptautisko Teātra dienu,
piedāvājam
noskatīties Dailes teātra kolektīva darba dienai veltīta 1926. gada kinožurnāla "Latvijas filmu hronika" fragmentus un aplūkot arhīva fotogrāfijas.


Jaunietis Tomass Sārts šogad nosvinēs savu 23. dzimšanas dienu, taču
pieredzes bagāža
ceļojot ir visnotaļ iespaidīga. Šobrīd viņš nevar nosaukt nevienu vietu pasaulē par savu pastāvīgo dzīvesvietu, jo ik pēc pāris nedēļām vai mēnešiem pēdējo četru gadu laikā maina atrašanās vietu, gūst atkal jaunu pieredzi un ļaujas piedzīvojumiem.


ASV dzīvojošais latvietis Uldis Leiterts savu vārdu Latvijas un arī pasaules jaunuzņēmumu vidē ierakstījis kā viens no "Infogram" dibinātājiem. Uzņēmuma radītais produkts pāris gadu laikā kļuva par pasaulē populārāko datu vizualizācijas rīku.
Šobrīd
Leiterts attīsta uzņēmumu "Fragmentic", investē citu radītos jaunuzņēmumos, kā arī ir viens no Latvijā ietekmīgākā tehnoloģiju festivāla "Digital Freedom Festival" organizatoriem.
Dienas versija:
"Facebook" lietotāju šoks par atklātībā nākušo datu aizplūšanu un izmantošanu ir nepamatots,
raksta
"P.R.A.E. Sabiedrisko attiecību" direktore Evija Ercmane. Viņasprāt, notikušais ir likumsakarība. Par līdzīgiem notikumiem "Facebook" vadītājs atvainojies jau devīto reizi kopš 2006. gada. "Vispirms Marks Cukerbergs pēc nelielas vilcināšanās atzīst notikušo. Tad viņš mēģina vainu "izšķīdināt" un vismaz daļu novelt uz kādu citu, bet vēl pēc tam definē problēmu tā, lai tā nekādā veidā neskartu "Facebook" ekonomisko uzbūvi un pamatus," pauž Ercmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!