Pavļuts paliek bez Dāldera
Saeimas deputāts Ints Dālderis
izstājies
no partijas "Kustība "Par!"". Iemesls – "Par!" lēma rudenī gaidāmajās vēlēšanās nesadarboties ar "Vienotību". Taču Dālderis Saeimā šobrīd pārstāv "Vienotības" frakciju. Līdz ar to atrašanās abās frontes pusēs bijusi apgrūtinoša.


Parlamenta ziemas sesijā
aktīvākie deputāti
bijuši Valdis Kalnozols un Ivars Zariņš. Abi debatēt devušies vairāk nekā 40 reizes. Šajā sesijā Saeima pieņēmusi 28 likumus – piecus jaunus un 23 grozījumus.


Deputātiem nav atlicis daudz laika iesniegt savas amatpersonas deklarācijas.
Šeit
atradīsi deputātu Andra Siliņa, Raimonda Rubika, Romāna Naudiņa, Sergeja Mirska, Anrija Matīsa, Sergeja Dolgopolova, Ilmāra Latkovska un Gunāra Kūtra deklarācijās norādīto.
Uz NATO kuģiem
Līdz 3. aprīlim Rīgā piestājusi Baltijas jūrā izvietotā NATO 1. pastāvīgā jūras spēku grupa, atvedot divus modernus karakuģus. Mēs tos devāmies
apskatīt
.


Nedaudz vēlāk Ķīpsalā varēs aplūkot mobilo
bruņumašīnu "SISU GTP"
, kas paredzēta speciālu uzdevumu veikšanai un kuras aizsardzības līmenis ir pielāgojams atbilstoši konkrētās militārās operācijas prasībām.


Šāda bruņumašīna būtu noderējusi Donaldam Trampam, kad viņš interesējās par iespējām Zaķusalu pārvērst mazā Lasvegasā. Atklātībā nākusi
informācija
, ka sarunas ar Trampu pārtrūkušas pēc tam, kad Igoru Krutoju un uzņēmējus lielas krimināllietas ietvaros iztaujāja Latvijas varasiestādes.
No Zaļās Ceturtdienas līdz Lieldienām
Piedāvājam
ieskatu
tajā, kā no ceturtdienas līdz Otrajām Lieldienām pavadīt laiku gan izdzīvojot savu ticību un piedaloties dievkalpojumos, gan vienkārši atpūšoties kopā ar ģimeni dažādos koncertos, piedaloties sportiskās aktivitātēs un apmeklējot muzejus.


Viens no ēdieniem, kas Lieldienās parasti atrodas goda vietā, ir olas. Lai arī cilvēki nereti baidās, ka olu ēšana ievērojami paaugstinās holesterīna līmeni, tās droši var ēst ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā. Olām piemīt vesels lērums pozitīvu īpašību, tikai ir jāprot tās pagatavot, kā arī jāievēro nelieli piesardzības pasākumi. Vairāk lasi
šeit
.


Jaunākās sinoptiķu prognozes
liecina
, ka Lieldienu brīvdienas Latvijā ienāks ar laika apstākļu izmaiņām – bieži gaidāmi nokrišņi, pat ilgstoši un intensīvi.
Vēl portālā Delfi:
Nigērijā, īstenojot 42 reģionālo policijas komandcentru savstarpēju integrācijas programmu,
atklāts
, ka Āfrikas apdzīvotākajā valstī pastāv vairāk nekā 80 000 "spoku policisti" – dokumentos eksistē viņu amati, kāds saņem viņu algas, bet dabā šādu cilvēku nav.


Kopš traģiskā ugunsgrēka tirdzniecības centrā Kemerovā ir pagājušas vairākas dienas, trešdien notika pirmās upuru bēru ceremonijas un amatpersonas oficiāli apstiprinājušas, ka bojāgājušo skaits ir 64. Savukārt amatpersonas un Kremļa propagandistus vairāk par ugunsgrēka cēloņu izmeklēšanu, šķiet,
satraucis
otrdien notikušais tūkstošiem Kemerovas iedzīvotāju stihiskais mītiņš, kurā pieprasīta patiesība par notikušo, kā arī amatpersonu, tostarp prezidenta Vladimira Putina, atkāpšanās.


Par Rīgas "Dinamo" treneri beidzot oficiāli
apstiprināts
Ģirts Ankipāns, kurš lielāku pagājušās sezonas daļu vadīja vienību. Savukārt līdzšinējais Toljati "Lada" treneris Artis Ābols
nolēmis pamest
no KHL nule izslēgto klubu.


Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis
neplāno
aprīlī kopā ar Gunti Indriksonu pamest federāciju. 65 gadus vecais Mežeckis šajā amatā ir kopš 1993. gada. Viņš ir ilglaicīgākais federācijas darbinieks un strādājis ar visiem trim federācijas prezidentiem, kas organizācijai bijuši pēc valsts neatkarības atjaunošanas.


Ciemos pie Jāņa Dombura šodien bija
rakstniece Nora Ikstena
. Nupat prezentēts Ikstenas grāmatas "Mātes piens" tulkojums itāļu valodā, bet februāra beigās oficiāli tika atklāta šīs grāmatas versija angļu valodā "Soviet Milk". Aprīlī Ikstenai būs nozarē svarīgā Londonas grāmatu tirgus "Dienas autores" tituls.
Dienas versija:
"Cehs.lv" mākslīgā intelekta laboratorija aicinājusi palīgā zeltaino retrīveru Badiju, lai
analizētu
trenera Aleksandra Starkova uzrunu pēc futbola izlases zaudējuma Gibraltāram. "Kā pietrūka? Meistarības," teica Starkovs. Badijs iebilst: "Starkovs garā un plašā komentārā met akmeni spēlētāju lauciņā, sakot, ka tie nav pietiekami saliedēti spēlējuši, kā arī viņiem ir pietrūcis pieredzes. Tomēr visā komentārā nekur nav minēts, vai meistarība nav nepieciešama arī treneriem. Tas tā. Tīri teorētisks jautājums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!