'ABLV' sekotāji
Ja Latvija netiks galā ar problēmām finanšu sektorā, tad, aizsargājot savu tirgu, ASV var nākt klajā ar jauniem paziņojumiem, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu"
ļāva noprast
ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Turklāt jau pērnā gada oktobrī un šī gada janvārī Latvija saņēmusi konkrētus ASV brīdinājumus.


KNAB vadītājs Jēkabs Straume
atklāja
, ka Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietā izmeklētāji strādā atbilstoši plānam un nav nekādu indikāciju par aizķeršanos. Viņš uzsvēra, ka gan izmeklētājs, gan uzraugošais prokurors ir pārliecināti par lietas nodošanu prokuratūrā dažu mēnešu laikā. 


Likvidējamās "Trasta komercbankas" administrators šogad martā
atguvis
205 tūkstošus eiro – trīsreiz mazāk nekā februārī. Savukārt "Baltic International Bank"
spriež
, ka finanšu sektora krīzes komunikācija ir atguvusies pēc neveiksmīgā starta.
Jūrā nogāžas helikopters
Virs Baltijas jūras nakts izmēģinājumu lidojuma laikā
avarējis
Krievijas kara helikopters "Ka-29", un abi tās apkalpes locekļi gājuši bojā. Lidojuma brīdī laika apstākļi esot bijuši apmierinoši.


Krievija tikmēr turpina kurināt konfliktu ar ASV. Vēstnieks ANO Vasīlijs Ņebenzja aicinājis ASV un tās sabiedrotos atturēties no militāra trieciena Sīrijai,
piebilstot
, ka Maskava "nevar izslēgt" kara iespējamību starp Krieviju un Savienotajām Valstīm.


Tikmēr eiroparlamentārieši
pieprasījuši
pret Ungāriju uzsākt tiesisko procedūru par Eiropas Savienības pamatvērtību pārkāpšanu. Ziņojuma autori minējuši Konstitucionālās tiesas un citu tiesu sistēmas institūciju novājināšanu, korupciju, runas un pulcēšanās brīvības ierobežojumus, kā arī mediju, nevalstisko organizāciju un pētniecības institūciju iebiedēšanu.
'Volkswagen' maina vadību
Vācijas autobūvētājs "Volkswagen" nupat
nomainījis
valdes priekšsēdētāju Matiasu Milleru, kuram amatu uzticēja "dīzeļgeitas" skandāla vidū. Uzņēmums arī paziņoja par jaunas vadības struktūras veidošanu, lai varētu ātrāk pieņemt lēmumus laikā, kad nozari pārveido autonomie un elektriskie automobiļi. Šajā jomā nesnauž "Volvo",
prezentējot
savu pirmo pilnībā elektrisko komerciālo kravas automašīnu.


Tepat pie Mežaparka estrādes nesnauž policija,
novietojot
pārvietojamo fotoradaru. Aculiecinieks smej, ka tādējādi likumsargi ķer pārgalvīgos skrituļotājus un neapdomīgus gājējus. Lai patiešām neiekultos nepatikšanās ar policiju,
šeit
meklē padomus, kādos apstākļos lietot auto aizmugurējo miglas lukturi.


Pēc mēneša Biķernieku trasē
atklās
Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas sezonu. Tur gan nesastapsim kādu "Gaz 53" spēkratu, kas nule
sadedzis
Rēzeknē pie degvielas uzpildes stacijas. Tikmēr ievērojami
sarucis
pieteikto atlīdzību skaits par auto sagandēšanu Latvijas ceļu bedrēs.
Vēl portālā Delfi:
Mirušā uzņēmēja Valērija Maligina meitas
paziņojušas
, ka Elīnas Maliginas lēmums kavēt mantojuma sadales procesu un prasīt testamenta atcelšanu tiesā, kā vienu no argumentiem izmantojot viņa rīcībspējas apšaubīšanu, liek uzdot jautājumus par šāda soļa patiesajiem motīviem.


Ņujorkas "Knicks" vadība
nevēlas atklāt
, vai jau šajā vasarā pagarinās līgumu ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi. Līgums ar "Knicks" klubu Porziņģim vēl ir uz nākamo sezonu, bet 2019. gada vasarā viņš var kļūt par ierobežoti brīvo aģentu, ja kontrakts līdz tam nebūs pagarināts.


Pasaulslavenā mākslinieka Marka Šagāla glezna, ko pirms 30 gadiem nozaga kāda pāra dzīvoklī Ņujorkā, ir
atrasta un atdota
šīs ģimenes mantiniekiem. Darbs, visticamāk, nonāks izsolē.


Rīgas Centrāltirgus viduslaikos atradies uzreiz pie ostas, tad Alberta laukumā, pēcāk Rātslaukumā, bet tad ilgus gadsimtus tirgotāju būdas, andelmaņi un citi tingeltangeļi bija iekārtojušies Daugavmalā. Nu jau pagājuši gandrīz deviņdesmit gadi, kopš no Vaiņodes uz Rīgu atceļojuši cepelīnu angāri, kuros atrodas Centrāltirgus paviljoni, kas kopā ar apkārtējo teritoriju veido vienu no lielākajiem Eiropas tirgiem. Vairāk lasi
šeit
.


Anita Viļuma gadu gaitā sevi pierādījusi kā veiksmīgu uzņēmēju – krasi mainot savu kādreizējo ikdienu, viņa tvēra iespējas, ko piespēlēja dzīve, radot uzņēmumu pēc uzņēmuma. Par biznesu, straujo dzīves ritējumu un sievietēm šajā jomā
stāsta pati Anita
.
Dienas versija:
Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente Aiva Vīksna
raksta
par bērna kopšanas atvaļinājuma lomu sievietes profesionālajā karjerā. "Iespējas straujai karjeras augšupejai sarūk, nereti nav iespējams atsākt darbu no tā paša punkta vai pozīcijas, kurā amats tika atstāts. Tomēr gadās, ka tieši šajā – radīšanas – posmā rodas ne tikai jauna dzīvība un ģimene, bet arī jaunas idejas un kā loģisks to turpinājums – jauns uzņēmums," spriež Vīksna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!