Foto: DELFI Aculiecinieks

Košļājamo gumiju "Turbo" ar mazu krāsainu auto attēlu zina katrs, kura bērnība bija 1990. gados. Bērniem toreiz lielākais prieks bija krāt papīriņus ar ekskluzīvo automašīnu bildītēm, mainīties ar tiem un spēlēt dažādas spēles. Liels bija vairāku Latvijas zemessargu prieks, kad viņi šopavasar Latvijas armijas sausās pārtikas uzturdevas pakās atrada bērnībā iecienītās "Turbo" košļenes. Portāls "Delfi" skaidro, kā un kāpēc tās nonāca armijas azaidā.

Šonedēļ ar portālu "Delfi" sazinājās vairāki zemessargi, kuri mācību laikā bija saņēmuši sausās pārtikas uzturdevas pakas, kas paredzētas vienai ēdienreizei lauka apstākļos. Tajās sev par lielu prieku viņi atrada arī Turcijā ražotas košļājamās gumijas "Turbo" ar automašīnu bildītēm klāt.

"Vakarā pēc mācībā mežā katrs vērām vaļā savu pārtikas paku un ļoti nopriecājāmies par "Turbo" košļenēm. Vislabāk mums patika, ka košļenēm klāt ir bildītes ar automašīnām, kur norādīts to maksimālais ātrums un zirgspēki. Tad mēs sacentāmies, kuram ir ātrāka un jaudīgāka mašīna. Īsi sakot, visu vakaru bija, ko darīt," stāsta zemessargs Jānis. Viņš ar biedriem gan smejas, ka vēl labākas būtu košļājamās gumijas, kurām nāk līdzi attēli ar seriāla "Baywatch" jeb "Pludmales patruļa" tēliem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!