Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Tie, kas regulāri ar tramvaju vai kā citādi mēro ceļu gar Botānisko dārzu, būs pamanījuši rosību pie vēsturiskās, 2007. gadā daļēji nodegušās Hāmaņa muižiņas Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā. Vairākus gadsimtus seno namu plānots pilnīgi restaurēt līdz 2022. gada vasarai, un tā īpašnieki "Ad Verbum" jau pašlaik meklē nomniekus, kam pielāgot vēsturiskās telpas. Atjaunošana gan prasījusi pulka nervu, izdomas un, protams, eiro.

Viss sākās ar vārdu

Hāmaņa muižiņas liktenis bijis vētrains. Tā celta 18. gadsimtā, kad Pārdaugava vēl bija pilsētas nomale ar ganībām, piedzīvojusi gan paplašināšanu un uzplaukumu, gan karus un padomju laikus, kad te dzīvojuši dažādi ļaudis. Muižiņā savulaik bijis pat sakņu veikals ar milzīgu aukstuma kameru istabas izmērā. Arī vēlāk nekas labs nenāca – 2007. gadā vēsturisko ēku izpostīja ugunsnelaimeRīgas dome savā pārziņā to pārņēma 2012. gadā, taču pirms tam namu apsaimniekoja SIA "Mono".
Visbeidzot 2019. gadā "Ad Verbum", pašvaldības rīkotā izsolē vienīgais pretendents uz nolaisto īpašumu, to iegādājās par 83 756 eiro ar noteikumu, ka muižiņa atdzims četru gadu laikā.

Taujāts, kas pamudinājis iegādāties un atjaunot sarežģīto īpašumu, "Ad Verbum" īpašnieks Viestarts Vidiņš stāsta, ka savulaik meklējuši namu Rīgā, bet iemesls, kādēļ piesaistījis tieši šis, bijis tās nosaukums. "Pirmkārt, uzmanību piesaistīja Hāmaņa vārds."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!