Foto: Publicitātes foto

Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izstrādājuši vadlīnijas par minimālajām tehniskajām prasībām ēkās esošo telpu vai telpu grupu piemērotībai patvertnes vai vietas, kur var patverties, izveidošanai vai atjaunošanai pazemes stāva daļā.

Šobrīd dots uzdevums pašvaldībām apzināt vietas un apsekot daudzdzīvokļu māju pagrabus, lai saprastu, vai tie atbilst dotajām vadlīnijām patvertnes izveidošanai un cik tas varētu izmaksāt. Vietās, kur tiks izveidotas publiskas patvertnes, norādīs atbilstoša zīme. Vispirms tās būs publiskas vietas un pašvaldību īpašumi. 

Lai Latvijas iedzīvotāji būtu pasargāti krīzes situācijā un zinātu, kā rīkoties apdraudējuma gadījumā, visās Latvijas pašvaldībās darbojas civilās aizsardzības komisijas.

Koordinēta rīcība X stundā esot augsta prioritāte IeM, tomēr līdz šim SomijaIgaunija un Lietuva bija aizsteigušās Latvijai priekšā, realizējot konkrētas programmas, lai iedzīvotāji zinātu, kur atrodas tuvākā patvertne. 

Lai motivētu namu īpašniekus pielāgot ēkas drošam patvērumam, ļoti svarīgi ir sadarboties ar pašvaldībām. Kā viena no pirmajām, kas apzinājusi pilsētas daudzdzīvokļu māju pagrabus un potenciālās patvertnes, ir Ventspils valstspilsēta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!