Foto: Publicitātes foto

Roma ir jāredz vismaz reizi mūžā. Un, ja reiz jau būts, tad noteikti jābrauc vēl! Ieva un Oskars Florenci-Vīksnes uzskata tāpat, tāpēc rūpīgi sapako koferus, lai kopā ar mazo Leonardu dotos uz vienu no tūristu mīlētākajām Itālijas pilsētām. Ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" varēsim sekot līdzi, kā viņiem izdosies iekļūt populārākajos muzejos, bazilikās un citviet, lai sajustu renesanses elpu.

Ģimene Romā ir pašā vasaras vidū, kad Roma ir tūristu pārpildīta, bet laikapstākļi – īpaši tveicīgi. Tā kā ceļojums īstenots operatīvi un pēdējā brīdī, nākas sastapties ar realitāti – daudzviet ieeja jāpiesaka mēnešiem iepriekš, piemēram, Vatikāna muzejā. Kā Oskars un Ieva, izmantojot viltību, tiks muzejā? To redzēsi raidījumā. Romā dēlam vecāki parādīs ne tikai "Spāņu kāpnes" un "Trevi strūklaku", bet arī kolizeju un citus nozīmīgus objektus. Viņu ceļojuma mērķis ir pieredzēt sajūtas, ko sniedz māksla, Itālijas lielās pilsētas un gleznaino lauku nomales.

Ieva un Oskars sava latviešiem tik neparastā uzvārda dēļ – Florenci – nereti saņem jautājumu, vai viņi vispār šajā Toskānas reģiona galvaspilsētā ar tādu pašu vārdu ir bijuši. Lai uz to varētu atbildēt apstiprinoši, Florences apciemojums iekļauts arī šajā Itālijas ceļojumā. Vai Florenci sajutīs sava ģimenes uzvārda saikni ar Florenci? Pirms tam gan trijotne izbauda nesteidzīgā un autentiskā agrotūrisma piedāvājumu netālu no Florences, izstaipot nogurušos muskuļus, veldzējoties baseinā, baudot itāliešu viesmīlību un vīna darināšanas tradīcijas.

Bet Florence, ak Florence, tā pārsteidz ar savu māksliniecisko gaisotni, neuzbāzību un iespaidīgām detaļām uz katra ēkas mūrīša. Florencē ģimene skatīs vaigā vienu no visslavenākajiem mākslas darbiem pasaulē – Mikelandželo marmora skulptūru "Dāvids", kas atrodas Florences Akadēmijas galerijā. Jau vairākās raidījuma sērijās esam iepazinuši Ievu un zinām – viņa noteikti nelaidīs garām iespēju apmeklēt arī kādu veclietu jeb krāmu tirgu. Florencē tas ir viens no visiespaidīgākajiem. Šeit atkal noder "Luminor Black" karte, ar kuru citu banku bankomātos bez komisijas maksas limita ietvaros var izņemt skaidru naudu ārzemju ceļojumos.

Kā Florenciem veiksies ar tveices un garo rindu izturēšanu Romā? Kādus iespaidus viņi gūs Florencē un kurš no viņiem taps iemūžināts mākslas darbā? Uzzini un skaties piekto sēriju!

Košās ģimenes pirmo piedzīvojumu Portugālē vari noskatīties šeit, otro sēriju par Somiju šeit, trešo par Austriju šeit, bet ceturto par Spāniju šeit.

Raidījums tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Florencu-Vīksnu ģimenes piedzīvojumiem katru otro otrdienu pulksten 11.00 vari sekot līdzi "Delfi", smeļoties iedvesmu ceļojumiem kopā ar bērnu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!