Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) lēmusi no Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām pieteiktā partijas "Apvienība jaunlatvieši" deputātu kandidātu saraksta svītrot Aivi Vasiļevski, jo uz EP nevar kandidēt persona, kas bijusi sodīta par smagu vai sevišķi smagu noziegumu un kurai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, atsaucoties uz Sodu reģistrā esošo informāciju, informēja CVK, ka uz politiskās partijas "Apvienība Jaunlatvieši" deputāta kandidātu Vasiļevski attiecas Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma 5. panta pirmās daļas 3. punktā minētais ierobežojums.

Proti, EP vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātu un EP nevar ievēlēt personu, kura Latvijā bijusi sodīta par smagu vai sevišķi smagu noziegumu un kurai sodāmība nav dzēsta vai noņemta, izņemot gadījumu, kad persona ir reabilitēta.

Šo lēmumu septiņu dienu laikā no tā pieņemšanas dienas var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Ziņots, ka EP vēlēšanas notiks 8. jūnijā.

Tāpat vēstīts, ka Vasiļevskis ziņās jau nonāca, kad prokuratūra trīs organizācijas "DVS Urantija" līderiem par Krievijas sāktā kara Ukrainā attaisnošanu un slavināšanu, kā arī nacionālā un etniskā naida provocēšanu piemērojusi naudas sodu un sabiedrisko darbu.

Jau iepriekš izskanējis, ka lietā iesaistītie ir "DVS Urantija" vadītāji Skaidrīte Aleksejeva un "dziednieks" Vents Vasiļevskis, kā arī viņa dēls – blogeris Aivis Vasiļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!