Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas īstenotais karš Ukrainā turpina postīt reģionu un sēj nemieru visā pasaulē. Kamēr ukraiņi un viņu sabiedrotie ar vēsturisku apņēmību, drosmi un garu cīnās, starptautiskā sabiedrība var darīt vairāk, lai palīdzētu.

G7 un citu pasaules valstu valdības ir ārkārtīgi dāsni atbalstījušas Ukrainas militāros centienus. Tomēr dažbrīd liekas, ka attiecībā uz šo atbalstu ir iestājies nogurums. Šķiet, Krievija uz to arī paļaujas.

Kamēr Amerikas Savienotās Valstis (ASV) un Eiropas Savienība (ES) cenšas rast veidus, kā piešķirt Ukrainai vēl līdzekļus vairāk nekā 100 miljardu eiro apmērā, un pret to iebilst Putina atbalstītāji Rietumu galēji labējā spārnā, atkal ir aktualizēts jautājums par Rietumu valstīs un valūtās esošo Krievijas aktīvu konfiskāciju.

Šāds solis Ukrainu atbalstītu gan morāli, gan finansiāli. Tomēr abās Atlantijas okeāna pusēs ir zināmas bažas par šādu soli. Kā 2023. gada 21. decembrī rakstīja "New York Times", "arī dažas Amerikas augstākās amatpersonas ir paudušas bažas, ka valstis visā pasaulē vilcināsies glabāt savus līdzekļus Ņujorkas Federālajā rezervju bankā vai dolāros, ja ASV radīs precedentu naudas konfiscēšanai".

Mēs uzskatām, ka šī nevēlēšanās konfiscēt Krievijas aktīvus labākajā gadījumā ir maldīga un argumenti, kas to pamato, ir vāji vai pat pilnīgi kļūdaini. Viens no tādiem ir pieņēmums

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!