Foto: AP/Scanpix/LETA

Debiju pārbaudes spēlēs jaunajā klubā piedzīvojis Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība pirmdien ar rezultātu 99:104 (16:27, 26:30, 29:26, 28:21) mājās piekāpās Ņujorkas "Knicks" komandai.

Bertāns pretēji pirms sezonas izteiktajām prognozēm spēli sāka no rezervistu soliņa, pamatpiecniekā spēka uzbrucēja pozīciju ieņemot japānim Rui Hačimuram.

Rūjienietis nospēlēja 19:26 minūtes, un to laikā izcēlās ar deviņiem punktiem (0/1 divpunktu metienos, 3/9 trīspunktu metienos), četrām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu un vienu bloķētu metienu. Laukumā esot Bertānam, "Wizards" pretiniekiem piekāpās ar 12 punktu deficītu.

Vienā no spēles skaistākajām epizodēm Bertāns aizsardzībā izpalīdzēja komandas biedram, nobloķējot Veina Elingtona metienu no groza apakšas, bet dažas sekundes vēlāk otrā laukuma pusē ar driblu gudri piesaistīja "Knicks" aizsardzības uzmanību, izveidojot Džordanam Makrejam brīvu un precīzu tālmetienu.

Spēlē negatīvi izcēlās "Knicks" uzbrucējs Markuss Moriss, kurš vasarā mutiski piekrita pievienoties Sanantonio "Spurs", kas pamudināja vienību aizmainīt Bertānu uz Vašingtonas "Wizards". Moriss gan šo solījumu lauza, veicot izvēli par labu Ņujorkai, par ko sašutumu paudis "Spurs" komandas galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš nožēlojot šķiršanos no Bertāna.

Moriss otrā puslaika ievadā par nesportisku rīcību pret Džastinu Andersonu izpelnījās diskvalificējošo piezīmi.


Vašingtonas komandas rezultatīvākais spēlētājs bija vāciešu centrs Morics Vagners, kura kontā 16 punkti, bet spēles aktīvākā punktu guvēja godu dala divi "Knicks" basketbolisti, gan Morisam, gan R.Dž. Baretam izceļoties ar 17 "ačiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!