Augsta līmeņa rallija sacensības Latvijā un Igaunijā šogad jūlijā vērojamas ar pāris nedēļu intervālu, tomēr ambīcijas panākušas to, ka 2024. gadā abas Baltijas valstis katra uzņems prestižā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. Katram rīkotājam pasaules labāko pilotu uzņemšanu izdevies iegūt savā veidā, tomēr aktuāls jautājums ir par to, vai Latvijai un Igaunijai izdosies izveidot krasi atšķirīgus posmus.

Aizvadītajā nedēļas nogalē desmito reizi risinājās Eiropas rallija čempionāta (ERC) posms "Tet Rally Liepāja", kurā absolūtu dominanci Kurzemes ceļos demonstrēja mājinieks Mārtiņš Sesks. Savukārt no 14. līdz 17. jūlijam trešo reizi Igaunija uzņems WRC posmu, Tartu apkārtnē risinoties "Rally Estonia", kur vietējie līdzjutēji cerēs ieraudzīt tādu pašu dominanci Igaunijas autosporta zvaigznes Ota Tanaka izpildījumā.

"Rally Liepāja" rīkotāji ilgstoši gājuši uz mērķi par WRC posma uzņemšanu, bet 2022. gadā notikušās sacensības bija pirmās pēc kompleksās vienošanās par prestižākās autosporta klases sacensību uzņemšanu. Nākamgad Latvijā atkal risināsies ERC posms, bet 2024. gadā paredzēts, ka "Rally Liepāja" jau būs WRC statusa sacensības. Līdz tam organizatoriem vēl jāiegulda liels darbs, tostarp jāatrod arī jauni ātrumposmi, jo WRC trases distancei jābūt garākai nekā ERC. Tomēr piešķirtais WRC posms ir apliecinājums tam, ka "Rally Liepāja" organizatoru "RA Events" ilgtermiņa darbs Raimonda Strokša vadībā ir novērtēts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!