Vārdu "Outback" auto entuziasti pazīst jau kopš 1995. gada, kad pasauli ieraudzīja pirmā šī "Subaru" modeļa paaudze. Un jau kopš pašiem pirmsākumiem par "Outback" izturību un spējām to lietotāji stāsta teju vai mītus un leģendas. Šis ir auto, kas piemērots gan dzīvei visdziļākajos laukos, gan pilsētas burzmā. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko jaunāko no "Outback" modeļu saimes, kas piedzīvojis jau sesto paaudzi.

Raidījuma viesis ir leģendārs cilvēks – ne velti viņš sevi profesionāli nodēvējis par "Fredosaurus Rex". Andris Freidenfelds ir "Radio SWH" balss kopš šīs stacijas pirmsākuma; "Labvēlīgā Tipa" pirmtēvs, dziesmu autors un izpildītājs; melnā humora un režijas speciālists.

Lai gan vizuāli jaunais "Subaru Outback" vairāk atgādina lielu un ietilpīgu ģimenes universāli, spriežot pēc tā tehniskajiem dotumiem, pilnīgi droši to var ierindot krosoveru vai apvidnieku klasē. Tam ir pastāvīga visu riteņu piedziņa (ar vilkmes sadalījumu 60/40) un iespaidīgs 213 mm klīrenss, kam pateicoties ar šo auto var doties pat uz "visslepenākajām" un nomaļākajām sēņu vietām Latvijā.

Zem šī auto motora pārsega slēpjas četru cilindru benzīna opozītdzinējs, tā darba tilpums ir 2,5 litri, jauda un "grieze" attiecīgi – 169 ZS un 252 Nm. Pilnīgi iespējams, ka šīs nav pats ekonomiskākais dzinējs uz planētas, bet vai tas ir svarīgi mirkļos, kad domājam par gaitas komfortu un dinamiku?

Gan jau daudzi no mums kaut reizi ir nonākuši šādā situācijā – tu nāc no veikala, rokas pilnas ar iepirkumu maisiem, pienāc pie bagāžnieka un domā, kā lai to atver, neizberot visus pirkumus pa zemi. "Outback" ir elektriski atverams bagāžas nodalījums ar brīvroku funkciju – pienāc pie auto aizmugures, kur ir iebūvēts sensors, kas reaģē uz rokas kustību, un vāks ir vaļā. Bagāžnieks ir gana liels, bet, ja nu rodas vajadzība pēc lielākas ietilpības, otro sēdekļu rindu iespējams nolaist, vienkārši paraujot aiz svirām – tad tiek iegūta 1822 litru liela bagāžas telpa ar pilnībā līdzenu grīdu.

Interesants fakts – "Outback" ir viens no drošākajiem pasažieru automobiļiem pasaulē. 2021. gadā, kad tika veikti šī auto "EuroNCAP" drošības testi, tas ieguva kopējo rezultātu 88,8%. Un šeit nav runa tikai par "Outback" pasīvo drošību sadursmes gadījumā. Pateicoties "Subaru EyeSight" vadītāja palīgsistēmu pakotnei, šis auto pats māk sevi noturēt braukšanas joslā.

Papildu tam "Outback" salonā ir uzstādītas infrasarkanās kameras ar sejas atpazīšanas funkciju. Sistēma skenē vadītāja acu kustības un gadījumā, ja nepievēršat ceļam pietiekamu uzmanību vai iemiegat, brīdina ar skaņas un gaismas signālu.

Salonā var atrast gan "Harman/Kardon" audiosistēmu, gan vertikālu 11,6 collas lielu skārienekrānu. Izmantojot to, tiek kontrolēta lielākā daļu automašīnas funkciju, kā arī iespējams to sapārot ar viedtālruni, izmantojot "Apple CarPlay" vai "Android Auto".

Labi aprīkots "Outback" izmaksā no 37 990 līdz 42 880 eiro.

Atceros 90. gadu beigās vai 2000. gadu sākumā radio bieži bija dzirdama reklāma ar skaļu saukli – "Subaru izbrauks!" Un arī šodien, vairāk nekā pēc 20 gadiem, nekas nav mainījies. "Subaru" vēl joprojām ir varen spējīgs un varošs auto, bez tam –, laikam ejot, "Subaru" nav stāvējis uz vietas un papildinājis leģendāro 4x4 sistēmu ar mūsdienīgiem auto vadīšanas asistentiem, uzlabojis salona apdares kvalitāti un gaitas komfortu, padarot šo auto atbilstošāku mūsu šodienas izpratnei par to, kas ir kvalitatīvs automobilis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!