Foto: Latvijas Futbola federācija

Nav viena burvju līdzekļa, kas palīdzētu Latvijas futbola izlasei ātri kļūt konkurētspējīgai uz starptautiskās futbola skatuves, tomēr ar skaidru vīziju un pacietīgu darbu var paveikt lielas lietas, pārliecināts ir bijušais Itālijas futbola granda Milānas "Inter" aizsargs un pašreizējais Latvijas izlases galvenā trenera asistents Masimo Paganins. Viņš Latvijas un Itālijas futbolā saskata līdzīgas problēmas un vēlas palīdzēt tās risināt, taču "sapņu pilis" gan nesola celt.

53 gadus vecais Paganins darba pirmajos mēnešos bijis ne tikai treneris, bet arī tulks galvenajam trenerim Paolo Nikolato. Pirmajos mēnešos speciālisti iepazīst Latvijas futbola vidi un vietējo domāšanas veidu. Tā kā Latvijas izlase ilgstoši nespēj uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus, spiediens ir diezgan liels, bet Paganins strādāšanu augsta līmeņa apstākļos uzskata par privilēģiju.

Kad Paolo Nikolato tika apstiprināts Latvijas izlases galvenā trenera amatā, kritiķi norādīja, ka valodas barjera varētu būt šķērslis veiksmīgam darbam ar Latvijas futbolistiem. Kad spēlējāt Milānas "Inter" komandā, anglis Rojs Hodžsons bija galvenais treneris. Pieļauju, ka viņš itāļu valodu nezināja. Vai valoda bija šķērslis?

Nē, viņš nezināja. Kad spēlēju "Brescia" komandā, galvenais treneris bija rumānis Mircea Lučesku, kurš arī nerunāja itāliski. Futbols ir starptautiska valoda. Dažreiz nemaz nevajag runāt, jo laukums runā tavā vietā. Paolo uzreiz atrada veidu, kā sarunāties ar spēlētājiem. Tas ir viegli, ir tikai jāskatās acīs, un tas palīdzēs saprasties. Pāris mēnešu laikā viņš iemācīsies angļu valodu, es runāju angļu valodā. Es mēģinu mācīties latviešu valodu, jau zinu pāris vārdu. Pēc pāris mēnešiem varbūt jau sapratīšu labāk. Es valodas barjeru neuzskatu par problēmu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!