Foto: DELFI
Var gadīties, ka sen iecienīts kompānijas logotips, atpazīstama melodija vai pirms daudziem gadiem uzzīmēts "ķipars" var būt vērtīgāks nekā dažu vidēja izmēra valstu iekšzemes kopprodukts, tādēļ pasaules giganti seko līdzi autortiesībām un to ievērošanai. Tomēr autortiesību periods kādreiz arī beidzas, un tas lielajām kompānijām nepatīk, tādēļ pasaulē ir precedenti, kad šīs tiesības, pateicoties politiķiem, tiek pagarinātas. Nu ir pienācis brīdis, kad beidzas slavenās, oriģinālās Mikipeles autortiesību periods.

Tomēr autortiesību periods kādreiz arī beidzas, un tas lielajām kompānijām nepatīk, tādēļ pasaulē ir precedenti, kur šīs tiesības, pateicoties politiķiem, tiek pagarinātas. Nu ir pienācis brīdis, kad beidzas slavenās, oriģinālās Mikipeles autortiesību periods.

Fakts, ka peles dienas zem "Disney" spārna ir skaitītas, bija zināms jau ilgāku laiku, tāpēc nav brīnums, ka teju uzreiz pēc tam, kad pasaule iezvanīja jauno gadu, internetā sāka parādīties ar to saistīti attēli un produkti. 

Piemēram, līdz šim nezināma videospēļu izstrādātāju kompānija "Nightmare Forge Games" jau paziņojusi, ka veido šausmu spēli ar nosaukumu "Infestation 88", kur monstra lomā iejutīsies Mikijs. Ņemot vērā, ka spēles reklāmas rullītis parādījās dažas stundas pēc pusnakts, var pieņemt, ka kompānija darbu pie spēles slepenībā sākusi jau pērn.

Savukārt 2. janvārī internetā parādījās reklāmas rullītis topošai šausmu filmai ar Mikiju. Šausmu komēdijā ar nosaukumu "Mikija peļu slazds" jaunai sievietei atrakciju parkā tiek sarīkota pārsteiguma dzimšanas dienas ballīte, taču situācija ātri mainās, kad viņa un draugi sastopas ar slepkavu Mikija kostīmā.

Ņemot vērā, ka popkultūra, televīzija, kino, komiksi un citas izklaides formas uzplauka pagājušā gadsimta pirmajās desmitgadēs, šī desmitgade iezīmē laiku, kad aizvien vairāk populāru tēlu kļūst pieejami visiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!