Foto: Publicitātes foto
Uzņēmumu grupa "APF Holdings", kura sastāvā ir "Alūksnes putnu ferma" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumi, šonedēļ paziņoja, ka rudenī plāno startēt Baltijas biržā. Eksperti uzņēmuma izredzes novērtē pozitīvi, norādot, ka biržās mazais izmērs ļauj izcelties jebkuram jaunpienācējam.

Par spīti tam, ka Latvijā ir daudz veiksmīgu, augošu un inovatīvu uzņēmumu, Rīgas biržā kotēti ir tikai 14 uzņēmumi. Turklāt tikai ar 5 uzņēmumu akcijām notiek reāla, salīdzinoši aktīva tirdzniecība. Par to bažas ir radušās ne tikai finanšu vidē, kas uzskata, ka Rīgas birža ir mirusi, bet arī valdībā. Nesen finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), prezentējot situāciju Latvijas kapitāla tirgū, norādīja, ka Latvija atpaliek ne tikai no Eiropas vidējā, bet arī kaimiņvalstīm un esam "Subsahāras līmenī."

Tādēļ arī "APF Holdings" paziņojums par plāniem rudenī veikt sākotnējo akciju piedāvājumu (IPO), ir izraisījis interesi.

"Ņemot vērā Latvijas kapitāla tirgus vājo attīstību, var tikai priecāties par jaunu emitentu parādīšanos," komentē "Citadeles" meitas uzņēmuma "CBL Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kārlis Purgailis, norādot, ka šobrīd kapitāltirgus kā finansējuma piesaistes līdzeklis kļūst aizvien pievilcīgāks augsto aizņemšanās izmaksu un neskaidrības makroekonomiskajos apstākļos dēļ.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!