Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecības centra ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 42 pašlaik primārais darba uzdevums ir pabeigt tās pilnīgu atbrīvošanu no nomniekiem piederošā inventāra. Tas dotu iespēju sākt padziļinātus ēkas tehniskās ekspertīzes darbus, portālam "Delfi" pastāstīja SIA "Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis.

Kā norāda Rudzītis: "Diemžēl telpas joprojām nav izdevies pilnībā atbrīvot, jo šo procesu kavē "Rimi", kas joprojām nav izvedis sev piederošo inventāru no ēkas. Notiek sarunas ar šo nomnieku, lai rastu abpusēji apmierinošu risinājumu. Ļoti ceram, ka izpratne par situācijas nopietnību tomēr ņems virsroku un telpas izdosies atbrīvot iespējami tuvākajā laikā."

"Lidl" telpu atbrīvošanas darbus piedāvājot veikt būvkonstrukciju eksperta uzraudzībā.

Jautāts, vai "Lidl" ir izlēmis, kāds būs ēkas tālākais liktenis – tā tiks rekonstruēta vai nojaukta, Rudzītis sacīja: "Par tirdzniecības centra ēkas nākotni vēl tiek lemts. Tiek izskatītas dažādas turpmākās darbības iespējas."

Kā vēstīts, Būvniecības valsts kontroles birojs 29.martā lēmis aizliegt visas tirdzniecības centra ēkas Rīgā, Dzirciema ielā 42 ekspluatāciju līdz tehniskās apsekošanas atzinumā minētās bīstamības mehāniskajā stiprībā un stabilitātē novēršanai. Šāds lēmums pieņemts, analizējot vairākus ēkas tehniskās apsekošanas atzinumus, kā arī iegūstot papildu viedokli gan no būvspeciālistiem, gan Latvijas Būvinženieru savienības.

Latvijas tirgū ienākošais mazumtirdzniecības tīkls "Lidl" šo ēku ir iegādājies, samaksājot 8,12 miljonus eiro ("Colliers International" dati), un pēc tam tā piesaistītie eksperti secināja, ka ēka ir bīstama, jo iespējama jumta sabrukšana, un, visticamāk, nojaucama. "Lidl" tehnisku iemeslu dēļ liedza tās tālāku izmantošanu visiem līdzšinējiem nomniekiem, no kuriem lielākais jau daudzus gadus bijis konkurējošais mazumtirdzniecības tīkls "Rimi".

"Rimi Latvia" pārstāve Kristīne Ciemīte iepriekš norādīja, ka vēsturiski "Rimi Latvia" veikals šajā ēkā atrodas jau no 2004.gada, kad tā tika uzcelta. "Lidl Latvija" esot saistošs "Rimi Latvia" nomas līgums, kas slēgts vēl ar iepriekšējiem ēkas īpašniekiem un ir spēkā līdz 2022.gada 29.augustam.

Ciemīte marta vidū arī informēja, ka kopš 6.marta ēkā Dzirciema ielā 42 joprojām atrodas "Rimi Latvia" preces un iekārtas. "Mēs nesūtīsim šajā ēkā savus darbiniekus un servisa kompānijas, kamēr nebūs pilnīgas skaidrības par situāciju," viņa akcentēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!