Foto: Publicitātes foto

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs izsludinājis slēgtu konkursu, kurā lūkos atrast komersantu, kam par aptuveni 50 miljonu eiro prognozēto līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, uzticēs Zaķusalas televīzijas torņa pārbūves īstenošanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Līgums ar konkursa uzvarētāju būs spēkā līdz 48 mēnešiem no noslēgšanas dienas, vai arī līdz līgumcenas sasniegšanai. Komersantam arīdzan būs jānodrošina piecus gadus ilga televīzijas torņa garantija.

Pieteikumus konkursā var iesniegt līdz 14. februārim.

Vēstīts, ka Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs 2017. gadā par 2,2 miljoniem SIA "Nams" uzticēja izstrādāt Zaķusalas televīzijas torņa pārbūves projektu.

Plānots, ka šā gada izskaņā sāksies trīs gadus ilga rekonstrukcija, kuras laikā par aptuveni 50 miljoniem eiro torni pārbūvēs, cenšoties to padarīt par mūsdienīgu pilsētvides sastāvdaļu.

Pārbūvēs gan tehniskās un administratīvās telpas, gan publiski pieejamo TV torņa daļu, ko plānots paplašināt gandrīz sešas reizes. Paredzēts labiekārtot arī tornim piegulošo teritoriju, iekārtojot tur parku, kura centrā atradīsies miniatūra Latvijas teritorija.

Savulaik populārās kafejnīcas "Vēja roze" vietā tornī paredzēts atklāt restorānu. Apmeklētājiem durvis vērs arī bumbu patvertne, kas savulaik izbūvēta ar mērķi nepieciešamības gadījumā paglābt aptuveni 30 torņa darbību nodrošinošos cilvēkus no kopumā 300 tur strādājošajiem.

1989. gadā atklātais Zaķusalas TV tornis pašlaik ir augstākais tornis Eiropas Savienībā, slejoties 368 metru augstumā. Šobrīd skatu laukums atrodas 97 metrus virs zemes, bet pēc rekonstrukcijas tas būs zemākais no trim torņa skatu laukumiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja par Rīgas domes un SIA "Merks" plāniem televīzijas torņa pakājē iekārtot "dzīvojamo kompleksu Venēcijas stilā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!