Foto: Publicitātes foto

Naudu var gan tērēt, gan uzkrāt, gan arī ieguldīt. Ja par tērēšanu jautājumu visticamāk nav, ieguldīšanas aspekts ir jau nedaudz piņķerīgāks un prasa zināmu iedziļināšanos. Vairāk par ieguldījumiem vienkāršā valodā uzzini, noskatoties "Swedbank" Finanšu institūta spēles "Finanšu laboratorija" 6. epizodi!

Līdz ar ekonomikas attīstību attīstāmies arī mēs paši, veidojot uzkrājumus un domājot par efektīvākām naudas pārvaldīšanas metodēm – ieguldījumiem. Tomēr saistībā ar tiem mēdzam dzīvot dažādos mītos – ieguldīt var tikai bagātie; ieguldīšana ir naudas zaudēšana; tas ir pārāk sarežģīti un prasa specifiskas zināšanas. Cik daudz un ko par ieguldījumiem zina dizainere Indra Salceviča un mūziķis Arstarulsmirus?

Katra no sešām spēles "Finanšu laboratorija" video epizodēm veltīta kādai būtiskai finanšu tēmai – budžeta plānošanai, krāpniekiem, nodokļiem, ieguldījumiem, bērniem un naudai, pensijām. Katrā epizodē spēles viesiem – diviem Latvijā zināmiem cilvēkiem – trīs kārtās bija veiksmīgi jāatrisina uzdevumi, kas saistīti ar konkrēto tēmu. Ja pārējās epizodes palaidi garām, te, lūk, vari atgūto nokavēto!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!