Foto: Vida Press
Kamēr ir par agru siltām virsdrēbēm un zābakiem, moderns tēls ir spodrināms ar industrijas karali – aksesuāriem. Jāsāk rotāties laikus!

Pārejā uz rudeni un pašā rudenī apģērbu izvēlē dominēs tā saucamais "klusais luksuss" – lakonisks un atturīgs apģērbs kā siluetos tā krāsās un rakstos. Savukārt rotaslietas, šķiet, būs kā savrupas takas gājējas un turpinās iesākto – drosmi, dramatismu un individualitāti. Piecas tendences, ko likt aiz auss!

Pērles

Foto: Vida Press

Rotaslietu un aksesuāru zvaigzne ir mākslīgās un īstās pērles. Gan klasiskas, garas pērļu virtenes ap kaklu, gan pieguloši čokeri, tērpu detaļa un somu lences. Cēlās un karaliskās pērles ir investīciju vērtas lietas ilgtermiņā, jo tās ir imūnas pret mainīgajiem modes vējiem un spēj rast stabilu pozīciju modes daudzveidībā.

Piespraužu trakums

Foto: Vida Press

Vintāžu nedrīkst novērtēt par zemu! Piespraudes no vecmāmiņas rotu kārbas kļuvušas par jauno un iekārojamo aktualitāti. Ne vairs tikai pie krūts, bet kā rota uz atslēgas kaula; ne vairs dimantu, bet pat trīsdimensionāli auduma ziedi. Tās piešķirs mazu greznības un smalkuma elementu pat atturīgākam un garlaicīgākam džemperītim, vai pretēji – izvēloties izmēros gigantisku, rota kļūs par tēla galveno akcentu.

Auskari ir kā izsaukuma zīme

Foto: Vida Press

Kamēr piespraudes piesaista uzmanību, auskari nozog visu šovu! Izmēros lieli, formās dramatiski un materiālos efektīgi, tas ir vieglākais un veiklākais paņēmiens, kā nepārvelkot apģērbu, radīt jaunu, citu tēlu.

Aproču un rokassprādžu kārtas

Foto: Vida Press

Kā nostalģiska oda 1990. gadu modei, rokassprādzes ir daudz, lielas un ne tikai uz rokām. 33 gadus vēlāk tās ir vēl spožākas un košākas, arī fiziski smagākas.

Lielais ir vēl lielāks

Foto: Vida Press

Tas nekas, ka modē ir "klusais luksuss", kas jūsmo par lakonismu un atturību, rotaslietas var dzīvot savu personisko dzīvi. Pārāk lielas kaklarotas un auskari, gigantiskas un daudz rotaslietas – dizaineri uzskata, ka izmēram ir nozīme.

Mazliet smalkuma

Foto: Vida Press

Un visam grandiozajam pa vidu ir mīlīgas, romantiskas un sievišķīgas trīsdimensionālas puķītes. Mazliet skumjas pēc aizejošās vasaras un drusciņ sapņainas sievišķības citādi racionālajā ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!