Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Piņķerīgā procesā gada garumā, sazinoties ar Krievijā dzīvojošo īpašnieku, pa vidu divas reizes gandrīz pārdomājot, latviešu uzņēmējs Jānis Dubinskis ir kļuvis par jauno Zentenes muižas saimnieku. Līdzšinējais īpašnieks Sergejs Bestuževs muižu no pašvaldības iegādājās 2011. gadā kā "mazu vasarnīciņu" sev, tomēr neko tur nedarīja. Savukārt Dubinskim plāns ir grandiozs – izveidot bijušajā skolas ēkā viesnīcu.

"Delfi" Tukuma novadā esošo muižu apmeklēja divas dienas pēc postošās vētras, kas vistrakāk plosīja Dobeles un Tukuma pusi. Parkā vietām sagāzušies koki un nolauzti zari, bet pati muiža negaisā nav cietusi. Dubinska iegādātais īpašums ir 20 hektārus liels. Tajā bez kungu mājas ir arī saimniecības ēka un plašs parks. Saimniecības ēkā jau līdz šim mitinājās viens cilvēks, un jaunais saimnieks ļaušot viņam tur dzīvot arī turpmāk.

77. apmeklētājs


Ceļš līdz Zentenes muižas iegādei bijis garš un sarežģīts. Aptuveni pirms pieciem gadiem Dubinskis izlēmis, ka vēlētos iegādāties kādu muižu un to atjaunot. Izskatīti vairāki varianti, tostarp sludinājumu portālos jau sen redzamās Lestene, Madliena, pat bēdīgi slavenā Kaucminde.

Līdz Zentenei nonācis nejauši, jo kāds draugs manījis, ka muižas pagalmā notiek pasākums un vieta ļoti skaista. Tā viņš sācis interesēties, kā sazināties ar saimnieku, līdz vienojušies par īpašuma pārdošanu. Dubinskim bijuši vairāki kritēriji, pēc kuriem vadīties, meklējot "sapņu pili", – attālums no Rīgas, muižai piegulošā teritorija un faktiskais stāvoklis.

"Te bija tas vieglums, ka ēka nav ārkārtīgi milzīga, no laukakmeņiem vai iebrukušu jumtu," stāsta jaunais saimnieks. Tāpat viņš norāda, ka iepriekšējam saimniekam lēmumu par pārdošanu palīdzēja pieņemt karš Ukrainā. "Ja iepriekš viņš vēl loloja kādu cerību, ka varētu kādā brīdī šeit ko darīt, tad tas pielika visām viņa cerībām punktu," atklāj Dubinskis.

Bestuževs nav

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!