Foto: Shutterstock

Ja gribam panākt, lai mazaizsargātākās sabiedrības grupas labāk dzīvo, ir jādomā par visām grupām, otrdien, 21. februārī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēdē, kas fokusējās uz jautājumiem par nevienlīdzību veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanā, sacīja Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāre Ilze Ortveina (AS).

Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas laikā veiktos pētījumus par veselības pakalpojumu pieejamību, lielākais risks pietiekami ātri nesaņemt vajadzīgos pakalpojumus bija senioriem, sevišķi attālākos lauku reģionos, jo tajā laikā daudzas konsultācijas un jaunākā informācija par pieejamību tika sniegta elektroniski. Kā šo pētījumu rezultātus īsumā skaidroja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētā profesore Anda Ķīvīte-Urtāne, tieši senioriem lauku reģionos ir maza pieeja elektroniskajiem pakalpojumiem – "ļaudīm nav pieejamas ierīces un nav prasmju, kā tās lietot".

Tāpat diskusijas gaitā tika izceltas vairākas nozarē sasāpējušas un aktuālas problēmas, kuru risināšana palīdzētu cīnīties ar nevienlīdzību pakalpojumu saņemšanā, piemēram, ģimenes ārstu trūkums reģionos, garās rindas pie valsts apmaksātiem speciālistiem, atšķirīgā mediķu darba apmaksa par to pašu pakalpojumu sniegšanu reģionos vai Rīgā, kā arī augstajām medikamentu cenām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!