Foto: F64

Rīgā un Somijas pilsētā Tamperē piektdien sāksies 86. pasaules hokeja čempionāts. Abas valstis turnīru uzņems otro reizi trīs gadu laikā, tāpēc valstsvienībām spēļu norises vietas būs labi pazīstamas. Vismaz uz turnīra sākumu nebūs daudz augstākā līmeņa zvaigžņu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, un tas teorētiski nozīmē, ka ierastās hokeja lielvalstis būs ievainojamākas, kas varētu pavairot Latvijas izlases cerības sasniegt vienmēr kāroto ceturtdaļfinālu.

Latvijā pasaules hokeja čempionāts notiks trešo reizi. 2006. gadā latvieši ierindojās 10. vietā, bet 2021. gadā – 11. pozīcijā. To, vai ar trešo piegājienu izdosies paveikt kaut ko iespaidīgāku, parādīs gaidāmās divas nedēļas.

Iepriekšējo trīs pasaules čempionātu finālos spēlējušas Somijas un Kanādas valstsvienības. Somi šobrīd ir arī aktuālie čempioni. Izšķirošās cīņas par godalgām risināsies Tamperē, kas Somiju vēl vairāk motivēs izcīnīt savas piektās zelta godalgas. Arī šis turnīrs risināsies bez agresorvalstīm Krievijas un Baltkrievijas.

Raksta turpinājumā aprakstīts: 
- Kā turnīrs nonāca Rīgā un Tamperē?
- Latvijas izlases sastāva veidošanās
- Kas azotē pretiniekiem?
- Superzvaigzne spēlēs Tamperē
- Iespētais pret gaidāmajiem konkurentiem

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!