Foto: DELFI
Kā zaudēt nevainību, kā rīkoties, lai savu mīlas dzīvi padarītu krāsaināku, un cik ilgai jābūt priekšspēlei? Gana pikanti jautājumi, taču melos tas, kurš teiks, ka ne reizi nav par tiem aizdomājies. Un šādos pārdomu brīžos reizēm vērts ieklausīties popularitātes rūdītos prātos.

"Delfi Izklaide" piedāvā labākos padomus seksa priekiem, kas nākuši no populāro latviešu siltajām gultām. Iespējams, kāds no tiem šo vasaru var padarīt jutekliskāku pat rūdītākajam īgņam.

No 11 gadiem līdz kāzām: labākais laiks nevainības zaudēšanai

Foto: Publicitātes foto
Viens no aktuālākajiem jautājumiem, kas satrauc jaunu ļaužu prātus, ir kad pirmo reizi nobaudīt saldo mīlas medutiņu. Te var noderēt slavenību pieredze – daļa zvaigžņu vēlīgi padalījusies pieredzē par nevainības zaudēšanu, un jāteic, ka šajā ziņā daudzas nav īpaši tūļājušās.

Dziedātāja Katy Tindemark atklājusi, ka pirmo reizi mīlējusies 15 gadu vecumā, šova "Saimnieks meklē sievu" varonis Jānis Šmits padižojies, ka kļuvis par vīrieti jau 11 gadu vecumā, bet basketbolists Kaspars Kambala blēņojies jau 14 gados, tāpat kā mūziķis Sandis Kiops. Savukārt mūziķim Valteram Frīdenbergam tas pirmo reizi izdevies 16 gadu vecumā.

Lai arī zvaigznēm pieredze nākusi visai ātri, interesanti, ka neviens pirmo mīlēšanās reizi neatceras kā īpašu piedzīvojumu, tāpēc, iespējams, te jāmācās no zvaigžņu kļūdām un jānogaida.

"Pirmā reize jau nevienam nav ideāla. Bija jāpaiet laiciņam un jāpieaug pieredzei, līdz sekss man patiešām iepatikās," godīgi atklājis Kiops.

Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule savulaik "Delfi Izklaidei" uzsvērusi – šajā jomā nedrīkst neko sasteigt vai pakļauties draugu spiedienam, jo nevainība ir jāzaudē skaisti.

"Agrs sekss absolūti laupa bērnību. Cilvēks 13 līdz 14 gadu vecumā vēl ir bērns – ja viņš nodarbojas ar seksu, tas nevar būt ne baudāmi, ne skaisti. Neuzskatu, ka šajā vecumā bērns var būt gatavs seksam, un es pat nerunāju par jūtām, kuras pavisam noteikti nav iespējamas spēcīgākas par parastu simpātiju.

Pāragras seksuālas pieredzes gadījumā jaunietis var gūt arī morālas traumas, kuras vēlāk radīs grūtības attiecību izveidē. Vienalga, izskatās viņš pieaudzis, runā kā pieaudzis, 13 līdz 14 gadu vecumā bērns ir un paliek bērns. Pusaudzis, pēc manām domām, ir jaunietis 16 – 17 gadu vecumā, ne ātrāk," savulaik stingri pamācīja Ķuzule.

Interesanti, ka tām zvaigznēm, kuras ar gultas priekiem nogaidījušas, par īpašo brīdi ir jau skaistāki stāsti. Dziedātāja Ella jeb Elīna Fūrmane "Radio GVB" sarunu šovā "The Craig and Robbie Hour" atklājusi, ka 17 gadu vecumā kļuvusi par īstu sievieti. "Viņš bija ļoti pievilcīgs un seksīgs," savu pirmo partneri Miku Ozoliņu amerikāņu dīdžejiem raksturoja Elīna.

No 1 līdz vairāk kā 100 – cik partnerus izmīlēt?

Foto: DELFI
Kad laimīgi zaudēta nevainība, aktuāls jautājums – kādā ātrumā turpināt? Vai precēt savu pirmo partneri, vai godīgi pārgulēt vēl ar dažiem, vai arī mēģināt pēc iespējas īsākā laikā aptaustīt dažādu personu labumus, lai vēlāk var zīmēties, ka "jaunībā kārtīgi iztrakojies"?

Lai būtu vieglāk, Latvijas seksa eksperts Toretto visu kārtīgi izrēķinājis. "Jo sievietei vairāk partneru bijis, jo viņa būs pieredzējušāka. Manuprāt, norma varētu būt 15 partneri. Tad met mieru un precies!" savu versiju par to, ar cik vīriešiem jāpārguļ, lai atrastu īsto, sniedzis eksperts. Tiesa, ne visi viņam klausījuši.

Piemēram skandalozais mūziķis Sandis Kiops līdz brīdim, kad satika savu liktenīgo Dainu, bijis spiests izmīlēt vairāk kā 100 sievietes, no kurām diemžēl neviena nav bijusi īstā.

Miljonārs Jūlijs Krūmiņš nav slēpis, ka savas dzīves laikā izmīlējis "ne vienu vien sievieti" un var joprojām to turpināt darīt, jo piedāvājums jau esot – vajagot tikai naudiņu.

"Paldies Dievam, man Rīgā netrūkst brūtes, kuras man neatsaka. Neesmu jau vairs jauns un īpaši skaists jau arī ne, bet, kamēr man ir daudz naudas, meitenes man neatsaka," ar humoriņu gudrību, kā papildināt savu statistiku, meitu ģēģeriem piespēlējis miljonārs.

Vērienīgs gultas biedru skaits ne vienmēr ir personības kvalitātes rādītājs. Piemēram, uzņēmēja Irēna Pulkinene žurnālam "Santa" nav slēpusi, ka bez seksa varētu dzīvot vairākus gadus un par to pat nedomā.

"Par sevi varu teikt, man sekss ir caur galvu – ja man ar cilvēku viss ir kolosāli, sekss var būt kaut trīsreiz dienā, bet, ja ne, tad, kā saka, divreiz gadā – Ziemassvētkos un Lieldienās," citādu seksuālās dzīves modeli iezīmējusi Pulkinena.

To, ka nespēj iedomāties seksu bez jūtām, žurnālam "Santa" uzsvērusi arī Maija Silova. Dziedātāja Crystal gan pamācījusi, ka arī tiem, kas nevēlas stādīt nekādus seksa rekordus un atdoties vēlas tikai savam vīram vai sievai, vajadzētu nobrūķēt mantu jau pirms kāzām, lai nesanāk nelāgi pārsteigumi.

Tiesa, šova "Jaunā talantu fabrika" dalībnieks Mārtiņš Ābelītis, kurš apņēmās saglabāt nevainību savai sievai, atgādinājis, ka bailes no seksuālās nesaderības pēc kāzām nedrīkst būt par iemeslu tuvības sasteigšanai.

Cik ilgi un cik bieži? Slavenību draiskie aprēķini

Foto: Publicitātes foto
To, cik ilgi ieteicams maigoties pirms lielā savienošanās brīža, precīzi aprēķinājusi dziedātāja Liene Šomase.

Radio stacijas BOOM FM raidījuma "Rīta tosts" laikā Šomase savulaik nekautrējās pavēstīt, ka, viņasprāt, īstai priekšspēlei pirms kaislīga seksa būtu jāilgst vismaz desmit minūtes.

Savukārt dejotājs Deniss Tumakovs, kurš kā eksperts redzams arī šovā "Netīrās dejas" , atklājis, ka ikvienam der izkopt dejotprasmi, jo deja nereti mēdz būt labākā priekšspēle.

"Dejošanu pārī ļoti cieši varētu pat nodēvēt par seksu, tikai ar drēbēm un vertikālā stāvoklī," smejas talantīgais dejotājs. Viņš var pačukstēt, ka dejotājiem nav problēmu ar meiteņu savaldzināšanu - bieži vien meitenes ir gatavas viņam atdoties jau pēc vienas, īpaši uzrunājošas dejas.

Ne mazāk svarīgs par priekšspēles ilgumu ir seksa biežums. Kā uzsvērusi dziedātāja Crystal, mīlēties vajadzētu vismaz trīs reizes nedēļā.

Seksīgā Lee savulaik atzinusies, ka mēdz mēnešiem dzīvot bez seksa, bet tajā pašā laikā viņa nav noliegusi to, ka kopošanās ar nesen iepazītu partneri var būt visai baudāma.

"Es teikšu tā: jo vēlāk, jo labāk, bet, ja dzirksteles šķīst uz visām pusēm un ne viens, ne otrs nespēj savu uguni valdīt, pie joda – ejiet un dariet! Baudiet! Viss notiek tā, kā tam jānotiek," stāstījusi Liene, piebilstot, ka vienmēr jārīkojas tā, kā saka sirds.

Skaistā mūziķe Katy Tindemark neiesaka skaitīt seksa reizes, bet darīt to, cik bieži gribas. "Teikšu godīgi, ka, arī dzīvojot ģimenes dzīvi, sekss nebija tas galvenais, kaut veselības uzturēšanai tas ir svarīgs," pieredzē padalījusies Katy, atklājot, ka veselības uzlabošanas nolūkos intīmos priekus var baudīt arī viendzimuma partneri.

Izmēra nozīme: uzfrišini savu bruņinieku zvaigznes stilā!

Foto: Mango
Izmēram ir nozīme – to savulaik apstiprinājušas arī Latvijas zvaigznes. Taču tie, kas izsitušies virsotnēs, nav nekādi muļķi. Tā vietā, lai brēktu, ka "jo lielāks, jo labāk", Latvijas varenie un slavenie piedāvā viedus padomus, ko iesākt ar garumiem un platumiem.

"Izmēram pilnīgi noteikti ir nozīme! Vajag tā, lai var riktīgi labi sajust – tā domāju es, un, manuprāt, visas sievietes man piekritīs," "Delfi Izklaidei" savu viedokli atklājusi slavenā Kombuļu Inese. Taču viņa var nomierināt visus vīriešus, kuri satraucas par ikvienu centimetru – ne jau tikai garumā ir visa sāls.

"Vislielākā nozīme ir vīrieša mantības apaļumam. Ideāli, ja ir piecpadsmit vai sešpadsmit centimetru un loceklis ir ražens apkārtmērā, bet pats galvenais – lai tā īpašnieks ir enerģijas pilns," atklāj dziedātāja, kurai nekad nav bijis problēmu publiski paust viedokli par tēmām, kuras mūsu puritānisko tautu satrauc visvairāk.

Māksliniece atklājusi, ka gadījumā, ja starp kājām joprojām karājas vārgs bruņinieciņš, tas vēl nenozīmē dzīves beigas. Esot regulāri jāsporto un jālieto vitamīni – tas palielina vīrišķo spēku.

"Ir pat tāda speciāla tēja, kuru dzerot var palielināt savu seksuālo spēku. Taču pats, pats svarīgākais: ja gribi, lai gultā viss izdodas – lai nervi ir kārtībā! Seksa laikā nedrīkst būt nekāda stresa, jo tas ir vislielākais traucēklis mīlas prieku baudīšanā," padomus devusi populārā šlāgerdīva.

Savukārt slavenais seksa eksperts Edgars Toretto uzsvēris, ka gan milzīgo fallu, gan mikroficuku īpašniekiem ir visas iespējas baudīt laimīgu seksa dzīvi, tikai jāatrod atbilstoša partnere, jāizstrādā sava unikālā seksa tehnika un jābūt atvērtam sarunām un eksperimentiem.

"Principā, tāpat kā vagīnas, arī dzimumlocekļi ir dažādi. Tā ir laimes spēle. Tieši tā! Ja tev paveiksies un tavs falls saskanēs ar izvēlēto vagīnu, tas būs ideāls gan tev, gan viņai. Esmu runājis gan ar sievietēm, gan arī vīriešiem, lai izpētītu un noskaidrotu, kā tad īsti ir.

Viss slēpjas tehnikā. Var būt mazs dzimumloceklis, bet vīrietis to prot pielietot perfekti, bonusā sievietei sniedzot nereālāko orālo baudu. Līdzīgi arī ar gigantisku. Viss ir tikai un vienīgi tehnikā un savstarpējā kaislē," uzsver Toretto, piebilstot, ka arī sieviete nedrīkst gulēt "kā baļķis" un pēc tam sūdzēties par mikropeni.

Vīns, sveču gaisma un ekoloģisks dildo – priekšnoteikumi ideālai naktij

Foto: Publicitātes foto
Kad nevainība zaudēta un, izvērtējot dažādus parametrus un nianses, atrasts īstais partneris, gribas izbaudīt mīlas nakti, kas kvalitātes ziņā pārsniegtu visu iepriekš pieredzēto. Un te noderēs padomi, kurus par labiem atzinis pašmāju sabiedrības krējums.

"Cilvēkam jāļaujas fantāzijai. Piemēram, kopā gatavot ēst ir forši. Tad sveču gaismā pie filmas pavakariņot un iemalkot vīna glāzi.

Sievietei noteikti ik pa laikam vajadzētu padomāt arī, kā pārsteigt savu vīrieti, uzvelkot kaut ko erotisku un seksīgu. Bet galvenais to nedarīt pārāk bieži, lai nepierod," viltībiņas atklājusi dziedātāja Crystal.

Viņa atgādinājusi, ka nebūtu pareizi, ja par romantikas un erotikas uzturēšanu attiecībās vienmēr domātu tikai sieviete - arī vīrietim ik pa laikam savai mīļotajai jāatgādina, ka viņu mīl.

Vīrieša iniciatīvas nozīmi seksuālajā sfērā uzsvērusi arī dziedošā trenere Solla. "Dodiet viņai tik daudz seksa, cik viņa vēlas! Un gultā neesiet egoists," kungiem vienkāršu viltību atklājusi māksliniece.

Mūziķis Valters Frīdenbergs žurnālam "Shape" atzinies, ka viņam kā vīrietim sievietes aplaimošana sagādā īpašu baudu, piebilstot, ka ar īpašās nakts saplānošanu nevajag kavēties, jo tieši pirmās naktis mēdz palikt siltākajā atmiņā.

"Manuprāt, visneparastākās naktis ir tad, kad tu TO ar sievieti dari pirmo reizi. Mirklis, kad viss ir aizgājis līdz gultai, man šķiet ļoti īpašs. Trakākā nakts man bijusi vesela diennakts, kad ar dažām īsām pauzēm biju horizontālā stāvoklī," laimes brīžus atminas kārumnieks.

Savukārt dziedātāja Lily sarunā ar žurnālu "Klubs" ieteikusi seksuālās pieredzes dažādošanai nebaidīties izmantot palīglīdzekļus, kā arī atgādinājusi, ka ideāla mīlas nakts var būt arī pašam ar sevi.

"Cilvēkiem vajag spēlēties, vienam otru izzināt. Uzdot jautājumus, runāt, piemēram, par to, kurā vietā pieskarties.

Ja gribi izmantot papildu ierīces, nopērc, nekautrējies. Ja kāds jūtas vientuļš, kādreiz labāk izbaudīt savu ķermeni, nevis aiziet uz bāru un satikt cilvēku, kurš ir svešs un par kuru nevar zināt, kur aizvedīs. Ar sevi iepazīties – tas ir tik dabīgi.

Tas ir labi asinsritei. Vajag priecāties, kamēr sevi jūti," smejoties savās atziņās žurnālā "Klubs" dalījusies Lily. Par papildierīču izmantošanu runāt publiski nav kautrējies arī saimniekšova spīdeklis Ventis Vītols, kurš, lai bijušajai draudzenei nenāktos skumt bez viņa siltuma, izpildīja cēlu žestu un izdrāza ekoloģisku koka dildo.

Savukārt seksīgā Lee mudinājusi ļaudis piešaut asumiņu gultas priekiem, mīlējoties ārpus ierastās vides.

"Katru dienu to darīt tikai gultā ir tāpat kā ēst brokastis. Es negribu runāt konkrēti, bet man iztēle strādā pietiekami labi, vīrietim garlaicīgi nav," pārdomās ar žurnālu "Klubs" dalījusies Lee.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!