Artuss jeb Arturs, Džilindžers jeb Raimonds un citi latviešu pseidonīmi

Sabiedrība bija šokā, kad pamanīja populārā raidījuma ‘Suņu būda' vadītāja Artura Kaimiņa vārdu starp Saeimas vēlēšanu kandidātiem. Kaimiņa atrašanās partijas sarakstā viņa atbalstītājiem ir mazāk šokējoša ziņa nekā fakts, ka patiesībā Kaimiņa vārds ir Arturs nevis Artuss. Tieši šī iemesla dēļ Skats.lv izvēlējās apkopot tos latviešus, kuri sevi ir palutinājuši ar neoficiālu vārda uzlabošanu.
Artuss Kaimiņš
1
Arturs Kaimiņš ir ‘Nacionālā teātra' aktieris un SIA ‘Suņu būda' īpašnieks, kurš sabiedrībai ir pazīstams kā Artuss Kaimiņš. Īsi pēc tam, kad savā raidījumā aizvadījis ‘skandalozas intervijas' ar tādiem politiķiem kā Godmani un Šleseru, Kaimiņš arī pats savu imidžu papildina ar politiskāku tēlu, kandidējot no ‘Latvijas reģionu apvienības' partijas.
LETA
Artuss jeb Arturs, Džilindžers jeb Raimonds un citi latviešu pseidonīmi
2
Savu vārdu ir izdomājis arī latviešu teātra režisors Dž. Dž. Džilindžers, kuram pasē stilīgā pseidonīma vietā ir rakstīts Raimonds Rupeiks. Oriģinālais tēls ir pazīstams kā Dilindžers - attapīgs banku aplaupītājs. Tiesa, Raimonds ir ar tā atveidi ir izpaudies radoši, pievienojot 'ž' burtu.
F64


Ieva Adamss
3
Lai varētu uzturēt skandalozu tēlu, ir nepieciešams arī gana interesants vārds. Diemžēl ne Zelmane, ne vēlāk iegūtais uzvārds Lejiņa nav bijis gana moderns, lai ‘radiogeiša’, modes persona un mediju darbone Ieva Adamss neizvēlētos izmantot pseidonīmu.
LETA


Artuss jeb Arturs, Džilindžers jeb Raimonds un citi latviešu pseidonīmi
4
Latviešu teātra aktieris, režisors un skatuves mākslas pedagogs Alfreds Amtmanis-Briedītis arī savu profesionālo karjeru saistīja ar paša izvēlētu pseidonīmu. Patiesībā viņu sauca gluži vienkārši Alfreds Amtmanis. ‘Briedītis' bija tā daļa, ko mākslinieks akceptēja kā sava vārda papildinājumu.
Pribalt.info


Artuss jeb Arturs, Džilindžers jeb Raimonds un citi latviešu pseidonīmi
5
2011. gada intervijā portālam ‘Diena.lv' tika atzīts: 'Pirms kāda laika autors blogoja. Taču bija brīži, kad autoru brīdinošā lampiņa iedegās - ko cilvēki padomās par mani? Tajā brīdī teksti sanāca stīvi, nedzīvi. Kad autors radīja Otto Ozolu, bremzes atlaidās.' Tā Latvijas publicistikā savu ‘viltus identitāti' radīja Mārtiņš Barkovskis jeb Otto Ozols.
F64


Artuss jeb Arturs, Džilindžers jeb Raimonds un citi latviešu pseidonīmi
6
Latvijas tautai ilgi nācās iegaumēt trīs pseidonīmus ar ko vienlaicīgi nāca klajā gan Viesturs Dūle, gan Gustavs Butelis, gan Aivars Čivželis - Zuarguss, Arstarulsmirus un Jurgstulaistus. Tiesa, šis gadījums ir vēl sarežģītāks - Butelis un Čivželis piedzīvoja dubulto vārda maiņu, jo abi pirms tam pieņēma citus atpazīstamības simbolus - Gustavo un Čižiks. Kaut arī trijotne spītīgi apgalvoja, ka šie kļūs par viņu vārdiem arī pasē, tas reālos darbos materializējās tikpat ļoti, cik viņu partijas ‘Skaistā nākotne' solījumi.
Publicitātes foto
2000. gads: "Kamera telefonā? Kas vēl nebūs!" 2000. gads: "Kamera telefonā? Kas vēl nebūs!"   (4)
Siļķu, popa, desu un citi karaļi Siļķu, popa, desu un citi karaļi  
Mēs zinām, ko Putins izdarīja pagājušajos jūlijos Mēs zinām, ko Putins izdarīja pagājušajos jūlijos  
Cilvēces transporta degradācija Cilvēces transporta degradācija  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.