Cilvēces transporta degradācija

Cilvēcei vienmēr ir bijusi tendence progresēt un atvieglot elementāras sadzīves funkcijas - esam spējuši līdz sīkumam atstrādāt saziņas jautājumus, ēšanas paradumus un citas vitāli svarīgas lietas, taču transporta ziņā mēs ievērojam spītīgu regresu. Katru gadu zināma daļa sabiedrības šajā sakarā sper atpakaļ dažus soļus, tāpēc Skats.lv izlēma aplūkot dažus problemātiskos faktorus, kas liedz mums attīstīties.
Cilvēces transporta degradācija
1
Velorikšas. Neorganizēti pārvietošanās līdzekļi, kas ar savu haotisko kustību apgrūtina dzīvi visiem citiem. Spilgtākie no indivīdiem sevi ir aprīkojuši ar tumbām, paradoksālā kārtā pievēršot apkārtējās sabiedrības uzmanību uz pieaugošo problēmu.
PantherMedia/Scanpix
Cilvēces transporta degradācija
2
Viens no bīstamākajiem draudiem sabiedrības nākotnei ir motorolleris, kas aizvien izplatītāks ir jauno ‘baikeru’ vidū. Picu pārvadāšanai paredzētais transporta rīks aizvien biežāk tiek uztverts par ekvivalentu īstam motociklam, kā rezultātā nepieredzējuši braucēji, kas uz plastmasīgā elektriskā divriteņa mēdz uzsēsties pat trijatā, iekļaujas satiksmē, apdraudot gan sevi, gan citus. Tāpat ļoti mulsinoša ir motorollera dūcošā skaņa, kas nezinātājam neļauj saprast vai tuvojas cilvēks ar lapu pūtēju, vai jaunieši ar 'moci'.
RIA Novosti/Scanpix


Cilvēces transporta degradācija
3
Stumjamas metāla plāksnītes uz riteņiem jeb skūteri. Vecos labos laikos mēs to pazinām kā bērniem paredzētu rotaļlietu ar nosaukumu 'samokats' jeb, latviski sakot, skrejritenis. Nu, nez kāpēc pieauguši cilvēki cenšas aizvien biežāk atņem bērniem paredzētās rotaļlietas. Šajā gadījumā viņi cenšas ar tiem izpildīt ekstrēmus trikus vietās, kas ir paredzētas tādiem īstiem sporta aksesuāriem kā skrituļdēļi, skrituļslidas vai divriteņi.
RIA Novosti/Scanpix


Cilvēces transporta degradācija
4
Cilvēce beidzot ir atradusi aizstājēju staigāšanai - segvejs. Pagaidām tas īpašu popularitāti iegūst tūristu vidū, lai varētu lēnām aizripot no viesnīcas līdz muzejam. Lielākā segveju problēma ir to nespēja braukt pa trepēm (ne visur ir lifti), kā rezultātā mēs vēl pilnībā nevaram atmest domu par pārvietošanos ar kājām.
LETA


Cilvēces transporta degradācija
5
Ņemot vērā, ka Latvija ir populāra ar savām nogāzēm un kalnaino reljefu, arī pie mums pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti iegūst ‘longbordi’, kas ir piemēroti tieši šādiem apstākļiem. Tiesa, ņemot vērā, ka šī transporta līdzekļa manevrēšana pieprasa zināmas iemaņas, lielākā daļa ielās sastopamo ‘longbordistu’ gluži vienkārši tos nes padusē un Instagram izvieto fotogrāfijas ar savu stilīgo ietaisi.
Kathryn Decker / cc


Cilvēces transporta degradācija
6
Veicot nelielu pētījumu, Skats.lv nāk klajā ar iespējamo nākamo attīstības soli transporta tendencēm - balansa divritenis. Tie, kuriem ir laimējies tieši šobrīd būt divus - trīs gadus veciem, noteikti, būdami pieauguši, atcerēsies šo bez-pedāļu spēkratu, kura vadāmība ir salīdzinoši vienkārša, savukārt askētiskais koka dizains to padara īpaši iekārojamu. Sabiedrības regresa dēļ ir sagaidāms, ka pieaugušie atņems mazuļiem monopolu uz balance-bike (skat. augstāk, kas jau noticis ar skrejriteni). Tāpat brīdinām - līdzšinējā pieredze norāda, ka agri vai vēlu katrs no augstākminētajiem transporta līdzekļiem pieprasīs savu braukšanas joslu.
Jeremy Miles / cc
Kā saglabāt autoritāti pēc nāves Kā saglabāt autoritāti pēc nāves   (5)
Kā salabot Latvijas demogrāfiju Kā salabot Latvijas demogrāfiju   (3)
LieneCandy Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām  
Gatavojies vasarai - tipiskākie festivālu apmeklētāji Gatavojies vasarai - tipiskākie festivālu apmeklētāji   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.