Briti māca pasauli ballēt un dzert

Katru gadu vismaz dažas reizes sabiedrība noelšas, lai kauninātu mūsdienu jaunatni, kurai, šķiet, visas izklaides norisinās 'aiz garāžām' - pirmais septembris, skolēnu brīvlaiki, festivāli un citi lielāka mēroga notikumi. Tomēr, lūkojoties uz britiem, rodas pārliecība, ka nemaz jau tik traki nav. Skats.lv izlēma atskatīties uz dažām jaudīgām ballītēm viņu zemē.
Briti māca pasauli ballēt un dzert
1
Par tradīciju, piemēram, ir kļuvušas kompānijas ‘Carnage UK’ rīkotās ballītes, kurās jauniešiem tiek izdalīti krekli, kas paredz bezmaksas ieeju klubos un krogos, kur tiek pasniegti dzērieni par īpaši zemām cenām. Protams, uz akcijas izmantošanu jaunieši īpaši jāmudina nav, tāpēc arī kārtīgākie cilvēki pārvēršas līdz nepazīšanai.
Vida Press
Briti māca pasauli ballēt un dzert
2
‘Carnage UK’ aizsākās 2007. gadā un neizbēgami piedzīvoja milzīgu popularitātes pieaugumu. Galu galā tradīcija, kas paredz neadekvātu dzeršanu un staigāšanu pa ielām, ir gana saistošs koncepts. Par 10 sterliņa mārciņām ir iespējams iegādāties gan pasākuma biļeti, gan plaša mēroga publicitāti un apkaunojumu vismaz uz dažiem gadiem.
Vida Press


Briti māca pasauli ballēt un dzert
3
Liverpūlē norisinās Eintrī zirgu skriešanās sacensības. Daudziem apmeklētājiem zirgi tajās ir sekundāri, primāri priecājoties par dzērieniem, neadekvāti piedzeroties un vārtoties pa zemi. Pasākums, kas ilgst trīs dienas, ietver arī ‘dāmu dienu’, kad britu lēdijas sadzeras ļoti smalkos kostīmos un augstpapēžu kurpēs, sniedzot izklaidējošus skatus visiem citiem.
Reuters/Scanpix


Briti māca pasauli ballēt un dzert
4
Zirgu sacīkstes ir iemesls iedzert arī Berkšīrā, kur norisinās ikgadējās Askotas zirgu skriešanās sacīkstes. Tās apmeklē pašas augstākās aprindas, ieskaitot karaliskās ģimenes pārstāvjus. Fakts, ka uz pasākumu ir ieradusies arī karaliene Elizabete II, netraucēja lēdijām etiķeti un skaidru saprātu atlikt otrajā plānā.
Vida Press


Briti māca pasauli ballēt un dzert
5
Tāpat briti mēdz rādīt paraugdemonstrējumus ne tikai kolektīvi, bet arī individuāli. Modele, dizainere, publiciste un TV šovu zvaigzne Eilīna Horgana Vollesa pēc iznākšanas no ‘Playboy’ bāra Londonā nokļuva paparaci redzes lokā. Tālāk jau viņa ne mazāk veikli nokļuva pasaules dzeltenās preses redzes lokā. Par vakara lielāko izgāšanos viņai, šķiet, piedēvēja nespēju sagrupēties kādā veikalā, kur ‘Big Brother’ šova zvaigzne kādu laiciņu atradās guļus.
Vida Press


Briti māca pasauli ballēt un dzert
6
Kembridžas studenti par tradīciju ir iedibinājuši ‘pašnāvību svētdienu’, kas allaž norisinās pēc nokārtotajiem sesijas eksāmeniem. Pasākuma nosaukums ir radies par godu faktam, ka neviens no studentiem eksāmenu stresa ietekmē nav izdarījis pašnāvību (vismaz ne no tiem, kas piedalās pasākumā). Koncepts paredz, ka svētdienas paštaisīto laivu braucienā ir jāpiedalās ar, iespējams, gada lielākajām ‘pohām’, kas aizķērušās no iepriekšējās dienas.
Vida Press
Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas   (24)
Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā   (6)
Īsta mīlestība un skaļākie attiecību skandāli Latvijas TV šovos Īsta mīlestība un skaļākie attiecību skandāli Latvijas TV šovos   (5)
Divi brāļi uz pieciem mēnešiem iemaina civilizāciju pret dzīvi dabā pie Daugavpils Divi brāļi uz pieciem mēnešiem iemaina civilizāciju pret dzīvi dabā pie Daugavpils   (17)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.