Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas

,
Cilvēki allaž ir mīlējuši sarežģīt lietas un ticēt kaut kam abstraktam, mistiskam un neizskaidrojamam, tādējādi padarot dzīvi nedaudz aizraujošāku. Centīgi meklējot sakarības, Latvijas sabiedrība mums ir dāvājusi vairākas konspirācijas teorijas, kas dažiem cilvēkiem liek aizdomāties, bet dažiem - pasmaidīt.
Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
1
Skrundā nojauktais lokators tagad ir radis jaunu mājvietu - teju pašā Rīgas sirdī un Daugavas malā. Izrādās, eksistē konspirācijas teorija, kas paredz, ka Latvijas Nacionālā bibliotēka aiz nevainīgā bibliotēkas tēla patiesībā glabā tālās darbības novērošanas radiolokācijas staciju. Galu galā tieši tāpēc jau arī to tik ilgi būvēja. Skats.lv novēroja, ka šai teorijai par labu runā arī ēkas zināmā līdzība ar trijstūri, kas ir vispārzināms iluminātu simbols.
F64
Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
2
Termins, ko savulaik pat ir piesaucis pat Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks - ‘zilā mafija’. Daži uzskata, ka šādi dēvēts pulciņš mērķtiecīgi ieņem augstus un atbildīgus amatus ar mērķi ietekmēt savu un citu homoseksuāli orientētu cilvēku interešu lobēšanu. Šādas slepenas biedrības mērķis ir mazināt heteroseksuāļu ietekmi uz politiskajiem un ekonomiskajiem faktoriem.
Reuters/Scanpix


Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
3
Neskaitāmas reizes publiskajā telpā, tai skaitā izklaidējošajā Lemberga ‘Twitter’ profilā, tiek apelēts pie Sorosa vārda. Visbiežāk to mēdz saistīt ar starptautiskā žīdisma tieksmi pakļaut pasauli savai ietekmei. Tiesa, Sorosa vārdam ir daudz plašāks potenciāls tikt iesaistītam konspirācijas teorijās - tas var būt saistīts gan ar globālu finanšu oligarhu kopienu, gan etnisku grupējumu. Lai nu kā - abos gadījumos šaurai cilvēku grupai piederot neiedomājama vara.
Reuters/Scanpix


Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
4
Kādu laiku latviešu prātus ļoti aktīvi nodarbināja konspirācijas teorijas par to, kas tad īsti stāv aiz politiķes Ingunas Sudrabas - kādi spēki viņu vada un ietekmē. Tiesa, pati Sudraba lielāku skaidrību neieviesa, piemēram, apmeklējot Putinu slavinošo dziedniecības centru ‘DVS Urantija’, kur cilvēki regulāri satiekas kopīgai meditācijai un aizvien jaunu prāta stāvokļu izzināšanai.
AFI


Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
5
Ar konspirācijas teorijām apmāta bija arī Eiropas Komisija un SVF aizdevums, cilvēkiem radot mītu par apzinātu valsts ieķīlāšanu un vietējā tirgus iznīcināšanu kāda lielāka spēka interesēs. Šis viedoklis palika populārs, kad tauta meklēja pēc skaidrojuma SVF prasībām, kas paredzēja dažādus nepopulārus ekonomiskus pasākumus.
AFP/Scanpix


Latvieši konspirāciju važās - populārākās teorijas
6
Vēl nesen daudzu latviešu dienaskārtībā bija jautājums par aizdomīgajām lidmašīnu ‘astēm’ debesīs - kāds aktīvists dēstīja ticību, ka tās ir ‘ķīmiskās trases’, kurām viens no pamata uzdevumiem ir ietekmēt laika apstākļus. Kā vaininieki galvenokārt tika minēti militāristi, kuriem ģeoinženierija un dabas procesu ietekmēšana šķietot saistoša doma. Tāpat arī farmācijas industrija tika turēta aizdomās - galu galā šādā veidā varot izsmidzināt dažādu slimību ierosinātājus.
AFP/Scanpix
Latvieši beidzot larpo! Latvieši beidzot larpo!   (2)
Vārdi, kas dzejā aizkustina latvieti Vārdi, kas dzejā aizkustina latvieti   (2)
Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās Kā Skats Gaismas pils evakuācijā piedalījās   (1)
Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds? Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds?   (39)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.