Latvieši beidzot larpo!

Brīvā laika pavadīšanas laiki katram ir individuāli - kamēr citi cilvēki nododas, piemēram, muzicēšanai vai šūšanas pulciņu apmeklēšanai, citi mīl grupveidā pārģērbties par orkiem un elfiem, lai Suntažu meža nomalē savā nodabā izspēlētu to, ko viņi sauc par ‘larp’.
Latvieši beidzot larpo!
1
‘Larp’ ir brīvdabas lomu spēles jeb ‘live action role playing game’. Neformālāk izsakoties - pārģērbjoties par dažādiem pasaku varoņiem, tiek izspēlētas cīņas un burvestības.
Publicitātes foto
Latvieši beidzot larpo!
2
Larpa dalībnieki cenšas visu pietuvināt realitātei: autentiski kostīmi, autentiski sejas krāsojumi, autentiska uzturēšanās brīvā dabā, autentisks sižets, autentiski plastmasas vai pašu gatavoti ieroči…
Publicitātes foto


Latvieši beidzot larpo!
3
… un galu galā autentiski lietussargi.
Publicitātes foto


Latvieši beidzot larpo!
4
Šogad viņu larps ar nosaukumu ‘Rītausma’ pulcēja aptuveni 40 līdzīgi domājošos. Daži pat esot ieradušies no Lietuvas.
Publicitātes foto


Latvieši beidzot larpo!
5
Sarunā ar portālu ‘Delfi’, pasākuma pārstāvis Juris Mols skaidro, ka fantāzijas spēlē piedalās četras komandas - elfi, cilvēki rūķi un orki: ‘Ja kāds ir redzējis filmu ‘Gredzenu pavēlnieks’, tad varētu teikt, ka idejiski te bija kaut kas līdzīgs, bet tikai ar mazliet saprātīgākiem orkiem’.
Publicitātes foto


Latvieši beidzot larpo!
6
Skats.lv, protams, ir sajūsmā par šo projektu - ja paši nākamajā reizē nepieteiksimies dalībai, tad vismaz cītīgi reportēsim par larpa kulta attīstības gaitu. Tikmēr gan pasākuma organizators, gan mēs aicinām sekot līdzi viņu 'Facebook' lapas jaunumiem!
Publicitātes foto

Pasākuma drosmīgie dalībnieki ir sagatavojuši arī kareivīgu un spriedzes bagātu video. Tajā ir viss, kas nepieciešams - burvji, zobeni, vortāls uz citu meža daļu un nodevība.

Žurnāls latviešus māca ubagot Žurnāls latviešus māca ubagot  
Attēli, kuros ieraudzīt polārlāci ir praktiski neiespējami Attēli, kuros ieraudzīt polārlāci ir praktiski neiespējami   (7)
Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija   (62)
Septiņi mulsinoši likumi pasaulē Septiņi mulsinoši likumi pasaulē  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.